ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Βρήκα τον εαυτό μου στα 62 μου»: Η Τζέιν Φόντα σε μια δυνατή εξομολόγηση για το χρόνο και το στυλ

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ «Jane Fonda in Five Acts», η 82χρονη ηθοποιός αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της.

«Βρήκα τον εαυτό μου στα 62 μου»: Η Τζέιν Φόντα σε μια δυνατή εξομολόγηση για το χρόνο και το στυλ

«Βρήκα επιτέλους τον εαυτό μου σε ηλικία 62 ετών, όταν έμεινα χωρίς σύντροφο, σχεδόν πριν από είκοσι χρόνια»: Έτσι ξεκινάει την αφήγηση της ιστορίας της ζωής της η Τζέιν Φόντα, 82 ετών σήμερα, με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του HBO, «Jane Fonda in Five Acts» («Τζέιν Φόντα σε Πέντε Πράξεις»), στο Harper’s Bazaar. «Στο παρελθόν ήταν οι άντρες της ζωής μου που καθόριζαν το στυλ μου. Πρώτα ο πατέρας μου, μετά οι τρεις σύζυγοί μου – συνολικά τέσσερις άντρες», προσθέτει η ηθοποιός.

Ως παιδί, η Τζέιν ήταν αγοροκόριτσο – παρόλο που η μητέρα της ήθελε να την ντύνει με κορδέλες, εκείνη αγαπούσε τα γουέστερν και θαύμαζε τους καουμπόις, σαν τον πατέρα της. Στην εφηβεία, ωστόσο, έγινε η μεταστροφή μέσα της προς πιο θηλυκά ρούχα.

«Στα 60s, όταν ήμουν παντρεμένη με τον Γάλλο σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, που πριν από εμένα είχε την Μπριζίτ Μπαρντό και την Κατρίν Ντενέβ, ντυνόμουν πολύ σέξι.

»Στα 70s, όταν παντρεύτηκα τον Τομ Χέιντεν, έγινα ακτιβίστρια και, ειλικρινά, δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία στο τι φορούσα.

»Μια δεκαετία μετά, όταν γύριζα τη “Χρυσή Λίμνη”, στεκόμουν μπροστά σε ένα καθρέφτη φτιάχνοντας τα μαλλιά μου και ετοιμαζόμουν για μια σκηνή όταν η Κάθριν Χέπμπορν, που έπαιζε τη μητέρα μου στο φιλμ, με πλησίασε, έπιασε το μάγουλό μου ανάμεσα στα δάχτυλά της και είπε: “Τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό; Αυτό είναι το κουτί σου: έτσι παρουσιάζεσαι στον κόσμο. Πώς θέλεις να είναι αυτό το κουτί;”. Ως 40χρονη γυναίκα, δεν ήξερα τι να της απαντήσω.

»Στο παρελθόν πάντα πίστευα ότι είναι κακό να ασχολούμαι υπερβολικά με την εμφάνισή μου. Αυτό ενόχλησε τη Χέπμπορν, γιατί εκείνη ήταν η πεμπτουσία της αυτογνωσίας. Είχε κατακτήσει το προσωπικό της στυλ και παρέμενε πιστή σε αυτό. Οι λέξεις της άρχισαν να ζυμώνονται μέσα μου κι εγώ άρχισα να καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεσαι τι εικόνα δίνεις».

Έτσι, η Τζέιν Φόντα άρχισε να επενδύει περισσότερο στο στυλ της, να επιλέγει ρούχα που την κολάκευαν και της ταίριαζαν.

Στη δεκαετία του ’80 ερωτεύτηκε τα Armani. Αντιλήφθηκε ότι στυλ δεν είναι μόνο τα ρούχα αλλά και η στάση ζωής. Άρχισε να φτιάχνει περισσότερο τα μαλλιά της και να φοράει μακιγιάζ στην καθημερινότητά της. «Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα. Έχω μεγάλες, ίσες βλεφαρίδες, έτσι όποτε μπορώ τις κυρτώνω και φοράω μάσκαρα. Διαφορετικά, φοράω γυαλιά ηλίου. Επίσης άρχισα να φοράω ρουζ, γιατί καθώς μεγαλώνεις γίνεσαι πιο χλωμή».

Όταν, ωστόσο, παντρεύτηκε το 1991 τον Τεντ Τέρνερ, για μια ακόμα φορά παραμέλησε το ντύσιμό της. Ιδιαίτερα όταν βρίσκονταν στο ράντσο του, όπου περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους στη φύση, η Τζέιν Φόντα δεν αποχωριζόταν τα ντένιμ.

Στα 65 της, μετά από δεκαπέντε χρόνια απουσίας, αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί ξανά με την υποκριτική.

Ακολουθώντας τη συμβουλή του γιου της, Τρόι Γκάριτι, αποφάσισε να προσλάβει στιλίστρια, την Tanya Gill, που τη βοήθησε να κατακτήσει ένα eclectic στυλ, με έμφαση σε κομμάτια Givenchy, Ferragamo, Balmain, Gucci.

Πλέον, η Τζέιν Φόντα καταλαβαίνει αν κάτι της ταιριάζει «τη στιγμή που το φοράω. Νιώθω όμορφα που βρήκα πλέον τον εαυτό μου. Άργησα, σίγουρα! Από την άλλη, αφού πλέον ζούμε δεκαετίες παραπάνω από τους παππούδες μας, έχει και τα πλεονεκτήματά του το να ζεις την καλύτερη περίοδό σου σε προχωρημένη ηλικία».

Δείτε τη να εξηγεί στην Έλεν Ντε Τζενέρις γιατί θεωρεί «θαύμα» το γεγονός ότι έφτασε τα 80 χρόνια.

Read Next

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".