ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο «άγνωστος» γοητευτικός γιος του Αλέξη Μάρδα, Νικηφόρος

Ποιος είναι ο γιος του Αλέξη Μάρδα, Νικηφόρος που πήγε στην κηδεία του πατέρα του;

 Ο «άγνωστος» γοητευτικός γιος του Αλέξη Μάρδα, Νικηφόρος

Συντετριμμένοι στην κηδεία του 75χρονου Έλληνα μπον βιβέρ, Αλέξη Μάρδα, η πρώην σύζυγός του Τάνια Τρύπη και η 22χρονη κόρη τους Μαρίνα.

Κρατώντας σφιχτά το χέρι της κόρης τους, της 22χρονης Μαρίνας, και με τα μάτια της κατακόκκινα από τα δάκρυα η Τάνια Τρύπη αποχαιρέτησε τον πρώην σύζυγό της Αλέξη Μάρδα.

Το κρύο πρωινό της Τρίτης στο Κοιμητήριο Παπάγου η ηθοποιός είπε το τελευταίο «αντίο» στον άνδρα που της χάρισε μοναδικές στιγμές ευτυχίας και ένα παιδί, που οι πυκνές μαύρες μπούκλες των μαλλιών του στεφάνωναν το γλυκό, δακρυσμένο προσωπάκι του.

Με τον θάνατο του 75χρονου «Magic Alex», του Ελληνα μπον βιβέρ που συνέδεσε το όνομά του με τα θρυλικά «Σκαθάρια» ως ο «πέμπτος από τους Beatles», έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της σοουμπίζ στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Ο χαμός του σόκαρε τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά ελάχιστοι ήταν εκείνοι από τους διάσημους συνεργάτες και φίλους του που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν.

Απαρηγόρητη ήταν και η ανιψιά του Λουκία Αλαβάνου, την οποία κρατούσε συνεχώς από το χέρι ο κουνιάδος του (αδερφός της πρώτης συζύγου του), ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

 Ο «άγνωστος» γοητευτικός γιος του Αλέξη Μάρδα, Νικηφόρος
Η πρώτη γυναίκα του Αλέξη Μάρδα, η Ευφροσύνη Δοξιάδη

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν από τις πρώτες που έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στου Παπάγου, ενώ ακολούθησαν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης, ο εφοπλιστής Νίκος Βερνίκος και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός, που φρόντιζε κάποιες ημέρες της εβδομάδας το σπίτι του καλλιτεχνικού ατζέντη αλλά και εφευρέτη, του ανθρώπου που υπήρξε, όπως λέγεται, σύντροφος της Τζόαν Κόλινς, αποκάλυψε σε πηγαδάκι κυριών ότι τα Χριστούγεννα ο Γιάννης – Αλέξης Μάρδας τα πέρασε ήρεμα στο διαμέρισμά του. «Ήταν χαρούμενος λόγω των εορτών και πολύ ήσυχος» είπε η γυναίκα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο επιχειρηματίας είχε στενοχωρηθεί πολύ από τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ. Και τον πλήγωσε περισσότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην κηδεία του λόγω των δικών του προβλημάτων υγείας.

Σε κουβέντες με φίλους του είχε αποκαλύψει ότι θα ήθελε να πεθάνει στον ύπνο του. Παρά ταύτα, παρέμενε ενεργός καλλιτεχνικά και τους τελευταίους οκτώ μήνες ετοίμαζε ένα σημαντικό πρότζεκτ σε συνεργασία με την Τζούλι Μασίνο.

Ράκος και ο 42χρονος «άγνωστος» γιος του με την Ευφροσύνη Δοξιάδη, Νικηφόρος. Συντετριμμένος εμφανίστηκε στην κηδεία του Αλέξη Μάρδα ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό γιος του Νικηφόρος Μάρδας.

Ο 42χρονος γοητευτικός γιος του Μάρδα, Νικηφόρος, που απέφυγε εντέχνως τα φλας των φωτογράφων, σήκωσε στις πλάτες του το φέρετρο, συνοδεύοντας τον πατέρα του στην τελευταία κατοικία του.

Ο 42χρονος γοητευτικός γιος του Μάρδα, Νικηφόρος, που απέφυγε εντέχνως τα φλας των φωτογράφων, σήκωσε στις πλάτες του το φέρετρο, συνοδεύοντας τον πατέρα του στην τελευταία κατοικία του.

Είναι το αγόρι που ήρθε στον κόσμο από τον πρώτο γάμο του μάνατζερ με τη εικαστικό Ευφροσύνη Δοξιάδη, κόρη του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη.

Ο Νικηφόρος είναι το δεύτερο παιδί του Μάρδα. Είχε προηγηθεί ένα κορίτσι, η 47χρονη σήμερα Έμα, που ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και δεν πρόλαβε να παρευρεθεί στην κηδεία. Μάρδας και Δοξιάδη είχαν παντρευτεί με κουμπάρο τον Τζον Λένον και παρούσα τη Γιόκο Ονο.

Ο Νικηφόρος, που στεκόταν στο πλευρό της Τάνιας Τρύπη και της ετεροθαλούς αδελφής του Μαρίνας, τις οποίες και θεωρεί οικογένειά του, ζει μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

Είναι απόφοιτος του Κέμπριτζ στις κλασικές σπουδές, έχει μεταπτυχιακό και από το London School of Economics και είναι συνιδρυτής εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών για το διαδίκτυο με έδρα το Λονδίνο, έχοντας συνεργασία ακόμη και με τη βρετανική κυβέρνηση.

Μάλιστα έχει συνυπογράψει με το όνομα Νικηφόρος Μάρδας – Δοξιάδης το βιβλίο «Έρωτος Λόγοι από την αρχαία Μεσόγειο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Πηγή: fimes.gr

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.