ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μόνικα Λεβίνσκι: Η καμπάνια της κατά του μπούλινγκ είχε απήχηση σε εκατομμύρια ανθρώπους

Στο Twitter, όπου διεξάχθηκε, παρόλο που κράτησε μόλις ένα μήνα μέτρησε πάνω από 1 δις προβολές.

Μόνικα Λεβίνσκι: Η καμπάνια της κατά του μπούλινγκ είχε απήχηση σε εκατομμύρια ανθρώπους

Ένας στους τρεις έφηβους μαθητές, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, έχει πέσει θύμα μπούλινγκ. Και ένα στα πέντε θύματα μπούλινγκ αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του (επιθεώρηση Pediatrics). Στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το τόσο σοβαρό και κοινό πρόβλημα αποφάσισε να συμβάλει και η Μόνικα Λεβίνσκι διεξάγοντας, σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, τη διαδικτυακή καμπάνια #DefyTheName. Η οποία είχε εντυπωσιακή απήχηση: πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές.

Η Λεβίνσκι έβαλε στο στόχαστρό της τα κοροϊδευτικά παρατσούκλια. Θέλησε να κάνει όσους έχουν υπάρξει αποδέκτες τους να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μια φαινομενικά αθώα λέξη.

Από την αρχή της εκστρατείας έσπευσε να τη στηρίξει ένα πλήθος κόσμου, επώνυμων και ανώνυμων. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η συμμετοχή των ανθρώπων σε αυτή την καμπάνια πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Κάποιοι άλλαξαν το όνομά τους στα social media (αντικαθιστώντας το προσωρινά με το κοροϊδευτικό παρατσούκλι τους), άλλοι αποκάλυψαν το παρατσούκλι τους σε αναρτήσεις τους ή μοιράστηκαν το σποτάκι της καμπάνιας» σχολίασε η Λεβίνσκι.

Μερικοί μόνο από τους επώνυμους που έσπευσαν να υποστηρίξουν την #DefyTheName ήταν οι ηθοποιοί Λένα Ντάναμ και Κέλι Ρίπα.

Η Λεβίνσκι στο πλαίσιο της καμπάνιας άλλαξε το όνομά της στο Twitter σε «Monica Big Mac Ditzy Bimbo That Woman Lewinksy» (σε ελεύθερη μετάφραση, «Αυτή η Ανόητη Χοντρομπαλού Μπίμπο Μόνικα Λεβίνσκι»). Η ίδια έχει νιώσει στο πετσί της πώς είναι να πέφτεις θύμα μπούλινγκ, μετά το διάσημο σκάνδαλο με τον Μπιλ Κλίντον. Μέχρι σήμερα, δύο δεκαετίες αργότερα, προσπαθεί να συνέλθει από εκείνη την τραυματική εμπειρία.

«Για κάποιους [η καμπάνια] ήταν η πρώτη φορά που μίλησαν για το τραύμα του να σε αποκαλούν με ένα κοροϊδευτικό παρατσούκλι. [...] Δεν πρέπει να αφήνουμε τα ονόματα που επιλέγουν οι άλλοι για εμάς να καθορίσουν το ποιοι είμαστε ή το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας» κατέληξε.

Δείτε το σποτ της καμπάνιας.


Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.