ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μιμή Ντενίση για Πεδίο του Άρεως: Μιλά πρώτη φορά για τη στοχοποίησή της από ομάδα αντιεξουσιαστών

«Ένιωσα κατάπληξη. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επιθετική προς κανέναν».

Μιμή Ντενίση για Πεδίο του Άρεως: Μιλά πρώτη φορά για τη στοχοποίησή της από ομάδα αντιεξουσιαστών

Πώς ένιωσε όταν στοχοποιήθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών που τύπωσαν τη φωτογραφία της σε αφίσα; Σκέφτεται όντως να διεκδικήσει μελλοντικά τη δημαρχία της Αθήνας; Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου της Σμύρνη μου Αγαπημένη με πρωταγωνίστριες τη Vanessa Redgraveκαι την Olympia Dukakis; Επικοινωνήσαμε με τη Μιμή Ντενίση στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για την ετήσια συνάντηση ενάντια στο human trafficking, και μας μίλησε για όλα.

Πριν από λίγες μέρες η φωτογραφία της βρέθηκε τυπωμένη σε αφίσα που «επικήρυττε» τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στο πάρκο, με σχόλια όπως «οι ηλίθιοι ντόπιοι μικροαστοί δεν χωρούν στο Πεδίο του Άρεως», με αφορμή την πρωτοβουλία τους να βάψουν λευκή την πρόσοψη του ερειπωμένου αναψυκτηρίου Green Park. «Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια χούφτα οργισμένων ηλιθίων που αξιοποιεί τις σχέσεις της, τις μούρες της –όπως τη Μιμή και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων στις επόμενες δημοτικές εκλογές, Γιώργο Πατούλη– και μικροπολιτικές πρακτικές επιπέδου facebook για να διαφημίσει τις διαθέσεις της για ένα κομμάτι της μητρόπολης» ανέφερε χαρακτηριστικά η αφίσα. Η Μιμή Ντενίση μέχρι σήμερα επέλεξε να μην απαντήσει. Άλλωστε, την Κυριακή το πρωί έφευγε για Βρυξέλλες, καλεσμένη της Κομισιόν στην ετήσια συνάντηση ενάντια στο human trafficking. Όμως, μιλώντας μας λίγες μέρες αργότερα, δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή της για όσα συμβαίνουν…

-Πριν από λίγες μέρες η φωτογραφία σας χρησιμοποιήθηκε σε αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας ομάδας που στοχοποίησε πολλούς Αθηναίους για κάτι που για τους υπόλοιπους θεωρείται η πιο λογική επιθυμία: αγωνίζεστε για την αποκατάσταση της τάξης, της καθαριότητας και της ασφάλειας στο Πεδίο του Άρεως, όπου κατοικείτε. Πώς νιώσατε όταν είδατε τις συγκεκριμένες αφίσες;

Ένιωσα κατάπληξη. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ επιθετική προς κανέναν. Είναι γνωστό πως είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, είτε αφορά στην εθνικότητα, στη θρησκεία, στο φύλο, στην προέλευση. Απλά πιστεύω πως ένα δημόσιο πάρκο πρέπει να ανήκει σε όλους, και στη μαμά με το καροτσάκι και στον παππού που θα πάει να παίξει τάβλι και στον άπορο που θα πιει τον καφέ του σ’ ένα παγκάκι και στο χρήστη που όμως δεν θα κάνει χρήση εκεί. Πρέπει να είναι καθαρό και ασφαλές για όλους.

-Ζείτε πολλά χρόνια στην περιοχή. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά;

H καθημερινότητα είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να είναι όλα ήρεμα, μπορεί να είναι όλα τα αυτοκίνητα σπασμένα, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι ξαπλωμένοι στο δρόμο και άλλοι που κάνουν ενέσεις μπροστά στην πόρτα σου. Όσο για τη νύχτα, δεν υπάρχει ποτέ ηρεμία. Φωνές, μουσικές και καβγάδες μέχρι το ξημέρωμα, φωτιές αναμμένες στη μέση του δρόμου και βία.

-Πέρασε τα τελευταία χρόνια από το μυαλό σας η σκέψη να μετακομίσετε σε μια άλλη, ίσως πιο ασφαλή και με λιγότερα προβλήματα περιοχή;

Η λύση του προβλήματος δεν είναι να φύγουν οι κάτοικοι απ’ την περιοχή. Όλοι σκεφτόμαστε τα προβλήματα των χρηστών, που πραγματικά θα έπρεπε να τους βοηθήσει το κράτος βρίσκοντας τους χώρους για να τους εξασφαλίσει υγεία και αξιοπρέπεια. Ρατσισμός είναι να τους βλέπεις να υποφέρουν στο δρόμο και να τους αντιμετωπίζεις σαν μειονότητα που την αφήνεις στην τύχη της. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους και για τους μετανάστες. Και οι κάτοικοι όμως της περιοχής δεν έχουν δικαιώματα; Αυτούς δεν πρέπει να τους σκέφτεται κανείς;

-Άτυπα υπάρχει η αίσθηση πως είστε η επικεφαλής της κινητοποίησης των κατοίκων για τη διάσωση του πάρκου.

Δεν ανήκω σε κανένα σύλλογο και φυσικά δεν είμαι επικεφαλής κανενός συλλόγου. Έχω μάθει απλώς να λέω με θάρρος τη γνώμη μου και να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι σύλλογοι στην περιοχή και ξέρω πως όλοι αγωνίζονται για το Πεδίο του Άρεως όσο κι εγώ. Κάνεις δεν φέρεται ρατσιστικά. Αντίθετα, όλοι βοηθάμε όσους μπορούμε. Στόχος μας είναι να ξαναγίνει το πάρκο ένας χώρος που να μπορούμε να τον απολαύσουμε όλοι οι Αθηναίοι και οι τουρίστες.

-Τη στιγμή που έχετε τόσο έντονη δράση για το προσφυγικό στην Ελλάδα, δεν νιώσατε πως έρχεται το τέλος της λογικής όταν σας κατηγόρησαν για συγκαλυμμένο ρατσισμό, επειδή απλά ζητάτε να σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών στο πάρκο;

Η ζωή κάθε ανθρώπου είναι η απόδειξη των απόψεών του, όχι τα λόγια του. Έγραψα ένα έργο για το ελληνικό προσφυγικό ζήτημα του ’22 με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί κανείς ποτέ. Το σημερινό μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούμαι ενεργά, όπως επίσης με την προσφορά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τους οποίους συνεργάζομαι, με το Safe Passage κ.λπ. Ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να λέει ό,τι θέλει αλλά οι πράξεις αποδεικνύουν ποιος είναι ο καθένας μας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Πηγή: peoplegreece.com

Read Next

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".