ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κλαίνε, τσακώνονται, αποχωρούν από το πλατό: Παίρνουν τον εαυτό τους τόσο σοβαρά;

Ένα τηλεπαιχνίδι για το στυλ είναι, στο κάτω-κάτω. Δεν είναι και τα βραβεία Πούλιτζερ. Το My Style Rocks έβαλε μαύρες πλερέζες και το νόημα χάθηκε για πάντα.

Κλαίνε, τσακώνονται, αποχωρούν από το πλατό: Παίρνουν τον εαυτό τους τόσο σοβαρά;

Εκείνο το απόγευμα ένα τσούρμο κορίτσια, δροσερά σαν γρανίτες-φράουλα και ξεκούραστα σαν ατσαλάκωτες χαρτοπετσέτες ακουμπισμένες δίπλα στα μαχαιροπίρουνα, έζησαν ένα ακόμα δεκαπεντάλεπτο διασημότητας, μέσα από το καθημερινό My Style Rocks. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να αναδειχθεί η μία και μοναδική υπερστιλάρα της χώρας, αυτή που από κορίτσι της διπλανής πόρτας θα γίνει η σούπερ φασιονίστα του παραδίπλα τηλεοπτικού πλατό. Αυτός, ο ίδιος σκοπός που αγιάζει τα μέσα, βοηθάει τις όποιες υπερβολές να απογειώσουν το σενάριο και να εκτοξεύσουν την τηλεθέαση.

Η υπερπροσπάθεια είναι μέσα στους κανόνες του My Style Rocks. «Πρέπει να κάνεις μια πρόταση. Δε θέλουμε ένα καθημερινό ντύσιμο. Πρέπει να πεις κάτι. Κάτι διαφορετικό. Μην είσαι βαρετή, μη σετάρεις» ακούγεται συχνά-πυκνά από το στόμα των κριτών αφήνοντας τις παίκτριες να αναρωτιούνται. Πρόταση ε; Διαφορετικό. «Πάω να κουρέψω το γκαζόν με ψηλοτάκουνο» ή «Περπατάω στο Παρίσι, έχω πάει για τα φάσιον σόου και μου πέφτει μια γλάστρα στο κεφάλι»; Ή μήπως «Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα» θα ήταν πιο ταιριαστό;

Μέσα σε αυτό το συγχυσμένο σκηνικό, που η εκζήτηση διεκδικεί την καρδιά των κριτών, ο καθένας αντιλαμβάνεται το «αλλιώτικο» με όσα γνωρίζει και ξέρει. «Έχεις πάει ποτέ σε συναυλία ροκ; Γιατί μοιάζουν ξένα αυτά τα ρούχα πάνω σου» ρωτάει η Φωτεινή την Τάμτα, για παράδειγμα. «Δε θα με πείραζε να πάω. Δεν έχω πρόβλημα. Παντού πάω» απαντάει αυτή, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν έχει περάσει ούτε απ’ έξω. Η μία κουβέντα φέρνει την άλλη και το κατινάζ, η υψηλή τέχνη του λεκτικού ξεμαλλιάσματος, αποθεώνεται. Κλάματα, ευθεία ή πλαγιομετωπική επίθεση, συμπράξεις του δευτερολέπτου και αποχωρήσεις από το σκηνικό. Φήμες λένε ότι η παίκτρια που αποχώρησε πέταξε μία μπότα από τα νεύρα της στο backstage, πράγμα που λειτούργησε όντως αγχολυτικά.

Οι κριτές, από την άλλη, άνθρωποι είναι και αυτοί, δεν είναι χιονάνθρωποι, μπαίνουν δυναμικά στο παιγνίδι. Απαντούν με δεικτικά σχόλια, νευριάζουν, σοβαρεύουν, μουτρώννουν και βαθμολογούν μειοδοτικά. Ο μίστερ Κουδουνάρης, που πολύ μας αρέσουν τα ρούχα του by the way, μπήκε στη διαδικασία να σηκωθεί από την καρέκλα του και να φύγει. Η απομάκρυνσή του προς απάντησή της παίκτριας. Η Μπέτυ Μαγγίρα λέει με κομψή αδιαλλαξία «θυμώνω γιατί μοιάζει σαν να μη θέλεις να είσαι εδώ». Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος κάνει ολίγη πλάκα αλλά δεν αρκεί για να φέρει την πολυπόθητη άνοιξη.

Το όλο σκηνικό αρχίζει και μοιάζει με παρωδία του θεάτρου της Δευτέρας. Ίσως με τις «Τρεις Αδερφές» του Τσέχωφ -εν προκειμένω μετονομάζονται σε «Τρεις Ξαδέρφες»-, όπου σε μια κάποια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας οι ήρωες ζουν την διάψευση των ελπίδων και των επιθυμιών μέσα στην καθημερινότητα και το βάρος της ζωής. Παλιά, όταν οι γειτονιές είχαν συνοχή και ταυτότητα, όταν όλοι γνωρίζονταν με κάποιο τρόπο μεταξύ τους, αυτού του είδους η κοινωνική υπερκόπωση ήταν συνήθης. Σήμερα, έρχεται η τιβί να σου θυμίσει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο την αβάσταχτη ελαφρότητα της ανθρώπινης οικειότητας.

Αντί επιλόγου: Η επαγγελματική εστίαση στο επουσιώδες και στο ασήμαντο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε γενιές εφησυχασμένων ανέργων.

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.