ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η Τζολί να ανοίξει τα σπίτια της για τους πρόσφυγες, αλλιώς να το βουλώσει»

Δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας κατηγόρησε τη διάσημη ηθοποιό για υποκρισία απέναντι στους πρόσφυγες, αφού έμπρακτα δεν κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει.

«Η Τζολί να ανοίξει τα σπίτια της για τους πρόσφυγες, αλλιώς να το βουλώσει»

Δριμύτατη κριτική κατά της Αντζελίνας Τζολί έκανε πρόσφατα η δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», Allison Pearson, γράφοντας ότι η διάσημη σταρ θα έπρεπε να κάνει έμπρακτα κάτι για να βοηθήσει τους εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, όπως να τους φιλοξενήσει στα υπερπολυτελή σπίτια της. Αλλιώς, δεν δικαιούται να κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ τους και να κατηγορεί όσους (άλλους) δεν τους βοηθούν.

Για την ακρίβεια, η Pearson αναφέρει ότι το ζεύγος Τζολί-Πιτ διαθέτει, ως γνωστόν, κάστρο αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων στη νότια Γαλλία το οποίο διαθέτει 35 δωμάτια. Μάλιστα, οι δύο σταρ μόλις ολοκλήρωσαν ανακαίνιση σε αυτό, ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να απολαμβάνουν τον αμπελώνα, τα 20 συντριβάνια, τη λίμνη, καθώς και τα – ειδικά σχεδιασμένα από τον Μπραντ – έπιπλα. Γιατί, λοιπόν, μερικοί πρόσφυγες να μην φιλοξενηθούν εκεί;

Εκτός αυτού, οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να βρουν στέγη στην έπαυλη που διαθέτει το ζευγάρι στη Νέα Ορλεάνη, επιφάνειας 7.000 τετραγωνικών μέτρων, με τρεις ορόφους για φιλοξενούμενους, όπου θα είχαν τη δυνατότητα να διαμείνουν πολλές οικογένειες από τη Συρία.

Επιπλέον, ο Πιτ διαθέτει σπίτι αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια, κοντά στη θάλασσα, το οποίο αγόρασε μετά το διαζύγιό του με τη Τζένιφερ Άνιστον. Ωστόσο, επειδή αυτό βρίσκεται κοντά σε γκρεμό, δεν θεωρήθηκε κατάλληλο για να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά της Τζολί κι έτσι, στην πραγματικότητα παραμένει άδειο.

Συνεπώς, όπως αναφέρει η καυστικά η δημοσιογράφος, «η Τζολί δεν είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει πρόσφυγες, αλλά θέλει να τους φιλοξενήσουμε εμείς».

«Η Τζολί να ανοίξει τα σπίτια της για τους πρόσφυγες, αλλιώς να το βουλώσει»
Allison Pearson

Η Pearson υπενθυμίζει, επίσης, ότι η διάσημη ηθοποιός, ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, στράφηκε πριν από λίγες μέρες ενάντια στους πολιτικούς αρχηγούς ανά τον κόσμο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση, κατηγορώντας τους ότι «προωθούν την πολιτική του φόβου».

Αντίθετα, η ηθοποιός επαίνεσε την Άνγκελα Μέρκελ για την απόφασή της να δεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες την περυσινή χρονιά και χαρακτήρισε τη Γερμανία μια «όμορφη, συναισθηματική χώρα».

Η δημοσιογράφος προσθέτει ότι «η Τζολί, όπως και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, παίζει έναν ρόλο που δεν της ταιριάζει καθόλου. Τολμάει να κατηγορεί εμάς που δεν βοηθάμε τους πρόσφυγες όταν την ίδια και τα παιδιά της δεν αγγίζουν καθόλου οι συνέπειες του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Η Pearson ολοκληρώνει το κείμενό της, γράφοντας: «Θυμάστε όταν ο Μπραντ και η Αντζελίνα βρίσκονταν στην Αφρική, περιμένοντας τη γέννηση της πρώτης κόρης τους, Σιλό; Τότε, είχαν κλείσει όλα τα δωμάτια του πολυτελούς ξενοδοχείου όπου διέμεναν, προκειμένου να εξασφαλίσουν απόλυτη ιδιωτικότητα. Πόση αντίφαση από την εμπειρία μιας εγκύου πρόσφυγα στη Βρετανία, που απορρίπτεται από τα δημόσια μαιευτήρια της χώρας λόγω πληρότητας;»

«Η Τζολί και ο Πιτ, λοιπόν, λειτουργούν όπως οι πλουτοκράτες που ορίζουν με δικτατορικό τρόπο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα από τα ιδιωτικά τζετ και τις λιμουζίνες τους. Και η διάσημη σταρ είναι η “Βασίλισσα του αφ' υψηλού”».

Η δημοσιογράφος ολοκληρώνει το κείμενό της, αναφέροντας ότι θα δεχθεί τους υποκριτικούς, ηθοπλαστικούς λόγους της πάμπλουτης Αντζελίνας, «μόνο όταν η ίδια δυσκολευτεί να κάνει αποδεκτά τα έξι παιδιά της από ένα ήδη γεμάτο, δημόσιο σχολείο. Αλλά κάτι τέτοιο θα την έκανε να σιωπήσει για αρκετό καιρό».

Read Next

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.