ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε

Το κορίτσι που υπήρξε η μεγάλη αδυναμία του θείου της δίνει μία μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές.

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε

Σαν παιδί ήταν το χαϊδεμένο κοριτσάκι του χαρισματικού και σπουδαίου θείου της. Σαν έφηβη έκανε παρέα με μερικές από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ των 90's όπως τα μέλη των Spice Girls, με τα οποία συναντιόταν τακτικά στις πρώτες σειρές των μεγάλων επιδείξεων μόδας. Ο Elton John μπαινόβγαινε στο σπίτι της, τής έκανε δώρο ένα πιάνο και εκείνη τον φώναζε τρυφερά «θείε Έλτον». H ντουλάπα της ήταν γεμάτη με τα πιο ακριβά και στιλάτα κομμάτια που μπορούσαν να αγοράσουν τα αμύθητα χρήματα της οικογένειας της και η ζωή της κυλούσε όσο πιο γκλάμορους γινόταν, ανάμεσα σε Μιλάνο, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Εκείνη την ημέρα του Ιουλίου, στην κηδεία του Τζιάννι Βερσάτσε ήταν όλοι όσο μετρούσαν έστω και λίγο στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας και της παγκόσμιας σόουμπιζ. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν εκεί, ντυμένη στα μαύρα κλαίγοντας με λυγμούς στον ώμο του καλού της φίλου Elton John, λίγο πιο μπροστά από μία συντετριμμένη Anna Wintour και την σοκαρισμένη Naomi Campell. Μέσα στο βαρύ κλίμα και τον πανικό που επικρατούσε στην αίθουσα σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε ένα 11χρονο μαυροφορεμένο κορίτσι, καλυμμένο με βέλο, το οποίο σπάραζε στην πρώτη σειρά, δίπλα στην μητέρα της Ντονατέλα, μη μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα ξαναέβλεπε τον αγαπημένο της θείο Τζιάννι. Όταν όμως η διαθήκη του σχεδιαστή ανοίχθηκε τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η ανιψιά του Βερσάτσε, Αλέγκρα, θα κληρονομούσε το 50% της αυτοκρατορίας του θείου της την ημέρα που θα γινόταν 18 χρονών, ο αδελφός της το 30% και η Ντονατέλα θα διατηρούσε το υπόλοιπο 20%.

Η τραγική, άγνωστη ζωή της κόρης της Ντονατέλα, Αλέγκρα, της κληρονόμου του τεράστιου οίκου Βερσάτσε
Με τον θείο της σε ηλικία 10 ετών.

Σε μία καταπληκτική λήψη με τη μητέρα της και τον θείο της.

Μία λαμπερή καριέρα στη μόδα φαινόταν να ανοίγεται μπροστά στο ξανθό κορίτσι με τα γαλάζια μάτια και το χαρούμενο όνομα (allegra στο ιταλικά θα πει χαρά) μόνο που η ίδια δεν είχε ποτέ το ψυχικό σθένος για να την ακολουθήσει. Σήμερα όλοι κάνουν λόγο για ένα «προβληματικό πλάσμα», υπερπροστατευμένο από τη μητέρα της, την ισχυρή Ντονατέλα, που δεν θέλει να βλέπει τα ζητήματα της κόρης της να γίνονται πρωτοσέλιδο στο διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο η μάχη της Αλέγκρα Βερσάτσε με την ανορεξία είναι κοινό μυστικό στα πηγαδάκια της μόδας με την 31χρονη γυναίκα να υποφέρει από κατάθλιψη, ανορεξία, σοβαρές στομαχικές διαταραχές και σωματική δυσμορφία, κάτι που την κάνει να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Η κληρονόμος της αυτοκρατορίας του Βερσάτσε στην πραγματικότητα νιώθει άνετα κυρίως όταν βρίσκεται στο πλευρό της μητέρας της και σπάνια βγαίνει μόνη της, ακόμα κι αν είναι για να περάσει μία βόλτα από το γραφείο της εταιρίας.

Παρά το γεγονός ότι ο ανιψιά του σχεδιαστή κατέχει στα χαρτιά μία πολύ ηψηλή θέση στον οίκο μόδας και έκανε ανακαίνιση στο γραφείο της, βάφοντας το στο χρώμα της λεβάντας, δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ στη δουλειά και παραμένει απομονωμένη στο σπίτι της, βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική στον καναπέ.

Με τη μητέρα της σε MET Gala της Νέας Υόρκης.
Η Αλέγκρα Βερσάτσε δείχνει να αισθάνεται ασφάλεια μόνο δίπλα στη μητέρα της.

Με την Κέιτ Μος, με την οποία έχουν πολύ στενή φιλιά, στο Λονδίνο.

Σε ένα μοναχικό, έγκλειστο σύμπαν που θυμίζει σε πολλά τον καταπιεστικό κόσμο του Έλβις Πρίσλεϊ ή του Μάικλ Τζάκσον, δύο υπερδιάσημων, σοκαριστικά αγαπητών ανθρώπων που αδυνατούσαν να βγουν από το σπίτι τους, δίνοντας την δική τους μάχη με τις διατροφικές διαταραχές, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. η Αλέγκρα Βερσάτσε συνοδεύει την μητέρα της μέχρι τον ιταλικό οίκο μόδας 1 με 2 φορές τον μήνα και κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τα προβλήματα της μακριά από τη δημοσιότητα. Από την άλλη η δυναμική Ντονατέλα στέκεται στον τοίχος προστασίας μπροστά της, φροντίζοντας να διαφυλλάξει την ιδιωτικότητα της. Μάλιστα στη νέα σειρά του FX με θέμα την δολοφονία του θρυλικού σχεδιαστή ο χαρακτήρας της Αλέγκρα δεν εμφανίζεται καν, παρά το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης είχε συμπεριλάβει μία σύντομη σκηνή με τη μικρή αδυναμία του θείου της, αλλά την έκοψε μετά από απαίτηση της Ντονατέλα που δεν ήθελε να εκθέσει με κανέναν τρόπο την κόρη της.

Δες στο βίντεο τις λεπτομέρειες πίσω από την δύσκολη ζωή της κληρονόμου του Τζιάννι Βερσάτσε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.