ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ξεχωριστή και ισχυρή σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη γυναίκα της ζωής του, Μαρίκα

Οι γονείς της Μαρίκας προσπάθησαν να τους χωρίσουν, αλλά αρραβωνιάστηκαν κρυφά.

Η ξεχωριστή και ισχυρή σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη γυναίκα της ζωής του, Μαρίκα

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρίκα, (το γένος Γιαννούκου), γνωρίστηκαν το 1952, παντρεύτηκαν ένα χρόνο μετά και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής της Μαρίκας, το 2012. Το 2008 το ζευγάρι συμπλήρωνε 55 χρόνια γάμου. Στην εκδήλωση της επετείου, προβλήθηκε ένα βίντεο- αφιέρωμα στην κοινή τους πορεία. Το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την ομάδα εθελοντών που διαχειρίζεται τη σελίδα του κ. Μητσοτάκη και έχει τίτλο: «55 χρόνια Κώστας και Μαρίκα μαζί». Ξεκινά με παιδικές φωτογραφίες και των δύο και ακολουθεί τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα. Στιγμές από ταξίδια, αλλά και άγνωστες οικογενειακές φωτογραφίες. Βλέπουμε τη Ντόρα Μπακογιάννη και τα αδέλφια της με μαθητικές ποδιές, αλλά και σε πόζες από την εφηβική τους ηλικία. Η Μαρίκα Μητσοτάκη απέκτησε 4 παιδιά, 13 εγγόνια και 5 δισέγγονα.

Δείτε το βίντεο:

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά από πολλές δεκαετίες έγγαμου βίου, δήλωνε ακόμα ερωτευμένος μαζί της. Το ζευγάρι άλλωστε, πριν καν παντρευτεί, έζησε έναν μεγάλο έρωτα με περιπέτειες. Η γνωριμία τους έγινε το 1952 όταν η Μαρίκα ήταν 22 ετών και ο Κωνσταντίνος 34. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της «τον είχε βάλει ήδη στο μάτι» δυο χρόνια νωρίτερα, όταν είχε επισκεφτεί από περιέργεια τη Βουλή, με μια φίλη της. Η πρώτη τους επαφή ήρθε σε μια εκδήλωση για τα καλλιστεία, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν σημαντικό κοσμικό γεγονός. Ο κ. Μητσοτάκης την πλησίασε και της ζήτησε ένα ουίσκι με πάγο, αλλά δύο ποτήρια. Ένα για τον εαυτό του και ένα για εκείνη.

Η ξεχωριστή και ισχυρή σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη γυναίκα της ζωής του, Μαρίκα
Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της «τον είχε βάλει ήδη στο μάτι» δυο χρόνια νωρίτερα, όταν είχε επισκεφτεί από περιέργεια τη Βουλή, με μια φίλη της.
Η γνωριμία τους έγινε το 1952 όταν η Μαρίκα ήταν 22 ετών και ο Κωνσταντίνος 34.
Ο γάμος τους έγινε στα Χανιά το 1953 και τα πρώτα χρόνια, όπως είχε αναφέρει η Μαρίκα Μητσοτάκη, δεν ήταν εύκολα, αφού η καλομαθημένη Αθηναία, αναγκάστηκε να ζήσει στο φτωχικό, τότε σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, που δεν είχε καν θέρμανση.

Η Μαρίκα, που καταγόταν από εύπορη οικογένεια, ήταν ευτυχισμένη, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη και οι γονείς της, που δεν ήθελαν να προχωρήσει η σχέση. Για να το επιτύχουν αυτό, έστειλαν την κόρη τους στην Αμερική. Όμως, όχι μόνο δεν κατάφεραν να τους χωρίσουν, αλλά ο Κώστας ακολούθησε τη Μαρίκα και αρραβωνιάστηκαν κρυφά στην άλλη άκρη της Γης. Ο γάμος τους έγινε στα Χανιά το 1953 και τα πρώτα χρόνια, όπως είχε αναφέρει η Μαρίκα Μητσοτάκη, δεν ήταν εύκολα, αφού η καλομαθημένη Αθηναία, αναγκάστηκε να ζήσει στο φτωχικό, τότε σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, που δεν είχε καν θέρμανση.

Από εννέα χρονών, η εύθραυστη υγεία της, την ανάγκασε να δίνει πολύ συχνά τις πιο σκληρές μάχες και τελικά να βγαίνει νικήτρια.

Η άγνωστη ζωή της Μαρίκας και η εύθραυστη υγεία της

Από εννέα χρονών, η εύθραυστη υγεία της, την ανάγκασε να δίνει πολύ συχνά τις πιο σκληρές μάχες και τελικά να βγαίνει νικήτρια. Η Μαρίκα Μητσοτάκη προερχόταν από μία πολύ πλούσια και ευυπόληπτη οικογένεια της μεσοπολεμικής Αθήνας, την οικογένεια Γιαννούκου στην οποία μεγάλωσε με πολλή φροντίδα και αγάπη. Στα εννέα της χρόνια χρειάστηκε να δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής της για ένα πρόβλημα υγείας που θα την κατάτρεχε από τότε για όλη της τη ζωή. Και παρόλο που τότε η επιστήμη της Ιατρικής δεν είχε προχωρήσει όσο σήμερα, η ίδια κατάφερε να διαψεύσει ακόμα και τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν και υποστήριζαν πως δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά. Ως κοριτσάκι από πλούσια οικογένεια μπορούσε να ασχοληθεί με ό,τι ήθελε και παρόλο που δοκίμασε πολλές ξένες γλώσσες, πήγαινε στα καλύτερα σχολεία της εποχής και ασχολιόταν με τον χορό –πολυτέλεια για τα παιδιά εκείνης της εποχής- τελικά η Μαρίκα θέλησε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό που αγαπούσε πολύ, όντας συγχρόνως βέβαια και πολύ καλή μαθήτρια.

Η Μαρίκα, που καταγόταν από εύπορη οικογένεια, ήταν ευτυχισμένη, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη και οι γονείς της, που δεν ήθελαν να προχωρήσει η σχέση.
Οικογενειακές στιγμές.

Αυτή η αγάπη της ήταν που την πρόδωσε καθώς ως κολυμβήτρια που ήταν κόλλησε από μία πισίνα το μικρόβιο της πολιομυελίτιδας. Ήταν τότε το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα και η χώρα μας δεν ήταν έτοιμη ιατρικά να το αντιμετωπίσει. Επειδή το μικρόβιο άρχισε να διαλύει τμήματα της σπονδυλικής της στήλης -οι γιατροί πίστευαν πως ήταν πλέον μάταιο να πιστεύουν οι δικοί της πως το κοριτσάκι αυτό θα περπατήσει ξανά- η οικογένεια αποφάσισε να στείλει την Μαρίκα στο εξωτερικό για θεραπεία. Έτσι και έγινε και μάλιστα ο ίδιος ο Ρούσβελτ, επειδή είχε νοσήσει και εκείνος από το συγκεκριμένο μικρόβιο, όταν έμαθε για την ιστορία της, έδωσε αμέσως την έγκριση για τη βίζα της στη Ουάσινγκτον. Όπως διηγούταν η ίδια ένας θείος της έτρεξε «να εξασφαλίσει την πολυπόθητη βίζα μέσω του ίδιου του Ρούζβελτ, που είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, καθώς είχε πάθει και ο ίδιος την αρρώστια. Γι' αυτό και μας έδωσε την άδεια...» Στη Ουάσινγκτον υποβλήθηκε σε μία εγχείρηση υψίστης σημασίας για τη συνέχιση ακόμα και της ίδιας της ζωής της και τότε έγινε το πρώτο μικρό θαύμα. Μετά από έξι μήνες ακινησίας στο κρεβάτι η Μαρίκα ένιωθε ήδη καλύτερα. Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει.Το μέλλον απέδειξε πως η ζωή της έκρυβε ακόμα πολλές δύσκολες στιγμές. Αλλά και πολλές στιγμές ευτυχίας.

Στα εννέα της χρόνια χρειάστηκε να δώσει την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής της για ένα πρόβλημα υγείας που θα την κατάτρεχε από τότε για όλη της τη ζωή.
Μια ακόμα οικογενειακή φωτογραφία.
Μια σχέση ζωής.
Με το γιο της Κυριάκο.

Πηγή: gossip-tv.gr και mixanitouxronou.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.

23 Απρ 2024

To Φεστιβάλ Κλασικού Κινηματογράφου TCM τίμησε την Τζόντι Φόστερ

Άφησε για πάντα το σημάδι της όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά κυριολεκτικά, στο TCL Chinese Theatre στη Hollywood Boulevard.

23 Απρ 2024

"Ξεχωριστά" έκανε τα φετινά γενέθλια της Εύα Μέντες ο Ράιαν Γκόσλινγκ

H Εύα Μέντες έγινε 50 ετών και ο Γκόσλινγκ της έλεγε διαρκώς πόσο όμορφη είναι.