ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: "Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα"

Μυστικά και αλήθειες για τη συναρπαστική ζωή της ηθοποιού με το βελούδινο, βιολετί βλέμμα που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Το βελούδινο, βιολετί βλέμμα της δεν έπαψε ποτέ να μαγνητίζει τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, η θρυλική, εξωφρενικά εκκεντρική ζωή της δε την έβγαλε ποτέ από το πρώτο πλάνο και τους προβολείς που έλουζαν κάθε στιγμή της ζωής της με τους οκτώ γάμους, τις αμύθητες συλλογές κοσμημάτων και έργων τέχνης αλλά και την προσήλωσή της στον αγώνα κατά του AIDS.

"Παντρέψου κάποιον που σε βλέπει ως το δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα" ήταν μια παό τις περίφημες ρήσεις της.

Η Τέιλορ γεννήθηκε στο Χάμστεντ του Λονδίνου από Αμερικανούς γονείς και η οικογένειά της επέστρεψε στις Η.Π.Α μετά το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Τέιλορ ήταν 7 χρονών. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος.

Κέρδισε το 'Οσκαρ δυο φορές στην καριέρα της, έπαιξε ανεπανάληπτα τις ηρωίδες του Τενεσί Ουίλιαμς και από τους οκτώ γάμους που έκανε δυο ήταν με τον ίδιο άντρα τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, με τον οποίο έζησε μια από τις πιο μυθικές σχέσεις πάθους, αγάπης βίας και ζήλιας που κανένα σενάριο του Χόλιγουντ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Είχε αποκτήσει 1 γιο και 2 κόρες και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

  • Λάτρευε την τηλεοπτική σειρά "Law and Order" και είχε δει όλα τα επεισόδια.

  • Το 1959 ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό και το ιουδαϊκό της όνομα ήταν Elisheba Rachel.

  • Η ταινία για την οποία ήταν περήφανη ήταν η "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", ταινία βασισμένη στο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι, ταινία που θύμιζε πολύ τη σχέση της με τον Μπάρτον.

  • Λάτρευε τα αρώματα και δεν έβγαινε ποτέ έξω χωρίς άρωμα από 16 ετών. Ονειρευόταν μια μέρα να φτιάξει το δικό της και η προσπάθεια αυτή πήρε 25 ολόκληρα χρόνια. Το όνομα του αρώματός της, "Violet Eyes", το έδωσαν φίλοι της μέσω Twitter.

  • Σε ηλικία 24 ετών πόζαρε για μία και μοναδική φορά γυμνή στον φωτογραφικό φακό η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΝτόβαλ απαθανάτισε τη νεαρή σταρ γονατιστή και ολόγυμνη πάνω σε μια λευκή γούνα. Η φωτογραφία αποτελούσε το δώρο της προς τον τότε σύντροφό της, τον κινηματογραφικό παραγωγό Μάικλ Τοντ.

  • Η περίφημη αλαβάστρινη επιδερμίδα της, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί, ήταν, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, αποτέλεσμα έντονου make-up, καθώς στην πραγματικότητα το πρόσωπό της ήταν γεμάτο φακίδες που είχε αποκτήσει από τον ήλιο. Η ηθοποιός δεν εμφανιζόταν ποτέ δημοσίως χωρίς μακιγιάζ ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

  • Δεν πήγε ποτέ σε δραματική σχολή και δεν πήρε ποτέ και από κανέναν μαθήματα υποκριτικής. Απλώς έμπαινε στο πλατό και έπαιζε το ρόλο της.

  • Ενώ όλοι νομίζουν ότι το Λιζ είναι το χαϊδευτικό με την οποία τη φώναζαν, εκείνη το μισούσε και ο ήχος της λέξης της φαινόταν σαν θόρυβος.

  • Πίστευε ότι οι νευρικές διαταραχές είναι η νέμεσις όλων των ηθοποιών. Καταπονημένη από τα προβλήματα υγείας την ενδιέφερε να νιώθει καλά και όχι να φαίνεται για πάντα νέα.

  • Δύο πράγματα θεωρούσε οικογένειά της: την φυσική οικογένειά της και τους ανθρώπους που έχουν AIDS.

  • Στη διαθήκη της άφησε τρία ζευγάρια σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι και ένα μαργαριταρένιο κολιέ αμύθητης αξίας στην ηθοποιό Ντέμπι Ρέινολντς, ενώ οι στενοί της συγγενείς μάχονταν για να τα αποκτήσουν. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε αρπάξει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια της φίλης της Ντέμπι το 1958, τον μετέπειτα σύζυγό της Έντι Φίσερ σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ. Την αποζημίωσε υλικά τουλάχιστον, δεκαετίες αργότερα.

  • Το πιο επικό στοιχείο της ζωής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ υπήρξε ο έρωτάς της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Επίσης παθιασμένο άνθρωπο, σπουδαίο ηθοποιό και πότη.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.