ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Δεν οδηγούσα εγώ». Η Στεφανί του Μονακό ξεκαθαρίσει την ιστορία θανάτου της μητέρας της

Το 1982 υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η Στεφανί οδηγούσε το αυτοκίνητο που οδήγησε τη μητέρα της στο θάνατο.

«Δεν οδηγούσα εγώ». Η Στεφανί του Μονακό ξεκαθαρίσει την ιστορία θανάτου της μητέρας της

Υπήρξε μια από τις ωραιότερες γυναίκες, μια πραγματική πριγκίπισσα, με πράσινα μάτια και ομορφιά βγαλμένη από τα γονίδια μιας από τις μεγαλύτερες καλλονές του Χόλιγουντ, της μητέρας της, Γκρέις Κέλι.

Η Πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό είναι το μικρότερο παιδί του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και της Γκρέις Κέλι και πήρε το όνομά της από την μακρινή πρόγονή της Στεφανία του Μπουαρνέ. Σήμερα είναι 52 ετών.

Σε μια εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε, πριν δύο χρόνια, στο «France's Point de Vue», Στέφανι μίλησε για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε τη μητέρα της πριγκίπισσα Γκρέις Κέλι το 1982. Η 15χρονη τότε Στεφανί βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Είπε μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό: «Αφού ξεπέρασα τον θυμό μου, ξεπέρασα το αίσθημα της αδικίας που βρισκόταν μέσα μου, αντί να λυπάμαι τον εαυτό μου, σκέφτηκα: Περίμενε! Λογικά, θα έπρεπε να έχεις πεθάνει κι εσύ. Εμεινες ζωντανή για κάποιο λόγο. Εχεις μια θέση σε αυτόν τον κόσμο. Θα πρέπει να την βρεις».

«Δεν οδηγούσα εγώ». Η Στεφανί του Μονακό ξεκαθαρίσει την ιστορία θανάτου της μητέρας της
Η Στεφανί και η αδερφή της Καρολίνα

Την εποχή αυτή υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η Στεφανί οδηγούσε το αυτοκίνητο και εκείνη οδήγησε τη μητέρα της στον θάνατο, ωστόσο η ίδια το έχει διαψεύσει κατηγορηματικά:

«Δεν οδηγούσα εγώ, αυτό είναι σαφές», είπε κατηγορηματικά έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξη: «Προσπάθησα τα πάντα. Τράβηξα το χειρόφρενο. Άραγε η μητέρα μου μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι; Δεν γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν οδηγούσα εγώ».

O Ρενιέ, η Γκρέις Κέλι και η Στεφανί, το 1972, στο Γκσάαντ, της Ελβετίας

Όπως και 'χει το γεγονός ήταν ένα: Το κορίτσι της διπλανής πόρτας που έγινε οσκαρική σταρ του Χόλυγουντ και αξεπέραστη πριγκίπισσα στο πλευρό του Ρενιέ του Μονακό πέθανε σε ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982.

Το απόλυτο fashion icon της λαμπερής εποχής του Χόλυγουντ και η γυναίκα που στέφθηκε σούπερ σταρ της μεγάλης οθόνη παρότι γύρισε μόλις 14 ταινίες σε πέντε χρόνια, η Γκρέις Πατρίτσια Κέλι ενσάρκωσε τα όνειρα εκατομμυρίων κοριτσιών όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό, έβαλε στέμμα και μπήκε στα ανάκτορα. Το όνειρο αυτό έγινε εφιάλτης, ακριβώς τριάντα χρόνια πριν.

Πως άρχισαν όλα

Η Γκρέις Κέλι γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1929 από τον Τζον Μπρένταν Κέλι και τη σύζυγό του Μάργκαρετ Κάθριν Μάγερ στη Φιλαδέλφια της Πενσιλβάνια. Ονομάστηκε Γκρέις προς τιμή της αδικοχαμένης σε νεαρή ηλικία αδερφής της μητέρας της. Η οικογένεια της ήταν εύπορη, καθώς ο τρεις φορές ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας πατέρας της, που είχε τη μεγαλύτερη επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην ανατολική ακτή, ήταν αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Η μητέρα της είχε σπουδάσει φυσική αγωγή και αργότερα ανέλαβε την έδρα της φυσικής αγωγής στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Η Κέλι είχε δυο μεγαλύτερα αδέρφια την Πέγκι και τον Τζον και μια μικρότερη αδερφή τη Λιζάν. Ο Τζον χρόνια αργότερα έγινε χάλκινος ολυμπιονίκης στους ολυμπιακούς αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη. Ο δρόμος της Φιλαδέλφεια Kelly Drive ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αδελφού της Κέλι. Οι αδελφοί του πατέρα της Γκρέις Κέλι ήταν διακεκριμένοι καλλιτέχνες. Ο Γουόλτερ Κέλι, ο μεγαλύτερος αδερφός του πατέρα της, ήταν σταρ της επιθεώρησης κι ο άλλος ο Τζορτζ Κέλι ήταν ένας βραβευμένος με Πούλιτζερ δραματουργός.

Η οικογένεια της ήταν εύπορη, καθώς ο τρεις φορές ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας πατέρας της, που είχε τη μεγαλύτερη επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην ανατολική ακτή, ήταν αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Στα έξι χρόνια που η Κέλι εργάστηκε στο Χόλιγουντ συνεργάστηκε τρεις φορές με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ το για τις ταινίες Σιωπηλός Μάρτυς (Rear Window, 1954), Τηλεφωνήσατε ασφάλεια αμέσου δράσεως (Dial M for Murder, 1954) και Το κυνήγι του κλέφτη (To Catch A Thief, 1955) ενώ το 1954 κέρδισε το όσκαρ για την ταινία Η χωριατοπούλα (The Country Girl). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει μάλιστα 13η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών .

Το 1955 και ενώ βρισκόταν στις Κάννες, προσκλήθηκε από τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό στο παλάτι του για μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο Ρενιέ ταξίδεψε στις ΗΠΑ για αναζήτηση συζύγου. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα διέρρευσαν φωτογραφίες, στις οποίες ο πρίγκιπας χειροφιλούσε την Γκρέις και τη μητέρα της, ενώ τον Απρίλιο του 1956 η Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό και εγκατέλειψε την υποκριτική.

Εννιά μήνες και τέσσερις μέρες μετά το γάμο της με το Ρενιέ, η Κέλι έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί την πριγκίπισσα Καρολίνα, της οποίας των ερχομό ανακοίνωσαν 21 πυροβολισμοί και η μέρα της γέννησής της κηρύχθηκε μέρα αργίας

Η Γκρέις Κέλι, ο Ρενιέ, η Καρολίνα και ο Αλβέρτος, στην Αθήνα, το 1961

Ο πρίγκιπας Ρενιέ και η πριγκίπισσα Γκρέις απέκτησαν τρία παιδιά: την πριγκίπισσα Καρολίνα, τον πρίγκηπα Αλβέρτο και την πριγκίπισσα Στεφανί. Μετά το γάμο ο Ρενιέ απαγόρευσε την προβολή των φιλμ της Κέλι στο πριγκιπάτο. Το 1962 ο Άλφρεντ Χίτσκοκ της προσέφερε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ Μάρνι (Marnie) και η Κέλι ήθελε να ξανασυνεργαστεί μαζί του. Όταν όμως η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον της, λόγω του γεγονότος ότι η υπόθεση του φιλμ θα αμαύρωνε την εικόνα της, αναγκάστηκε να μη δεχτεί το ρόλο. Τα χρόνια πέρασαν και το 1981 η Γκρέις και ο Ρενιέ γιόρτασαν 25 χρόνια γάμου.

Δείτε ένα βίντεο από την μεγαλειώδη τελετή του γάμου:

Πώς τελείωσαν όλα

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε πιθανότατα ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Το σώμα της ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο αλλά είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κι είχε πέσει σε κώμα. Η κόρη της Στεφανί είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στην αυχενική μοίρα και αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο.

Η Γκρέις Κέλι μεταφέθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό όπου της διαγνώστηκε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Στις 14 Σεπτεμβρίου η οικογένεια της αποσυνέδεσε το μηχανισμό που την κρατούσε στη ζωή. Η κηδεία της έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό και την παρακολούθησαν από την τηλεόραση 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Ο πρίγκηπας Ρενιέ που δεν ξαναπαντρεύτηκε. Κηδεύτηκε στο πλευρό της μετά το θάνατό του το 2005.

Όλη η οικογένεια με ιδιόχειρη αφιέρωση της Γκρέις Κέλι

Ακόμη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μόνο υποθέσεις μπορεί να γίνουν για τα πραγματικά αίτια του θανάτου της. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να δώσει μια πειστική εξήγηση στο πώς το Rover P6 της έκανε βουτιά θανάτου 45 πόδια κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος. Φήμες της εποχής έλεγαν ότι η Γκρέις Κέλι την στιγμή του ατυχήματος τσακωνόταν με την κόρη της Στεφανί ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε η 17χρονη Στεφανί και όχι η μητέρα της. Η τραγική σύμπτωση; Στο σημείο εκείνο του ατυχήματος η Γκρέις Κέλι είχε γυρίσει μια σκηνή για την ταινία «To Catch A Thief». Η ατάκα της ήταν «έχεις δει ποτέ πιο όμορφο μέρος στον κόσμο από αυτό;».

Η τραγική σύμπτωση; Στο σημείο εκείνο του ατυχήματος η Γκρέις Κέλι είχε γυρίσει μια σκηνή για την ταινία «To Catch A Thief». Η ατάκα της ήταν «έχεις δει ποτέ πιο όμορφο μέρος στον κόσμο από αυτό;».

Πηγή: thetoc.gr και reader.gr

Read Next

19 Απρ 2024

Ο Τομ Σέλεκ μιλάει για την "τυχερή του ζωή", "την κατά τύχη καριέρα του" και τη λατρεμένη του σύζυγο

Τον έχουμε αγαπήσει σε τόσες ταινίες και σειρές, ενώ πάντοτε θα τον θυμόμαστε ως τον μεγάλο έρωτα της Μόνικα στο Friends.

19 Απρ 2024

Νέο τραγούδι από τους γιούς του Πολ ΜακΚάρντεϊ και του Τζον Λένον- η συνέχεια των Beatles;

Ο Τζέιμς ΜακΚάρτνεϊ και ο Σον Όνο Λένον έγραψαν μαζί τραγούδι

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Zendaya: Ξετρέλανε τους φαν η εμφάνιση της με το μαύρο φόρεμα της Vera Wang

Η συνεργασία της με τον διάσημο στιλίστα Law Roach αποφέρει πάντοτε εντυπωσιακούς καρπούς.

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.