ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η γυναίκα πίσω από τη ροζ εικόνα της Τάμτα στο X-Factor

«Είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον σταρ και τον εαυτό του» λέει και παίζει το styling επωνύμων στα δάχτυλά της, ενώ παράλληλα είναι μία δεινή επιχειρηματίας.

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η γυναίκα πίσω από τη ροζ εικόνα της Τάμτα στο X-Factor

Από τον Σπύρο Καλαματιανό

Χτυπάω το κουδούνι «Stylishious by Alexandra Katsaiti» όπου βρίσκεται το ατελιέ της Αλεξάνδρας στο Κολωνάκι, της γυναίκας «όνομα και συμβολή», όπως την αποκαλούν στο χώρο του styling και της μόδας. Μου λέει ότι διανύει μία πολύ όμορφη και δημιουργική περίοδο. Δικαίως. Οι μετοχές της ανεβαίνουν καθημερινά με πολύ ωραία επαγγελματικά concept, ενώ παράλληλα συνεχίζει να υπογράφει (κάτι που κάνει επιτυχημένα πολλά χρόνια πετυχημένα) τις εμφανίσεις πολλών celebrities.

«Σήμερα με βρίσκετε στα γυρίσματα του X-Factor, όπου έχω αναλάβει την επιμέλεια της εικόνας και του styling της Τάμτα και της ομάδας της, τα κορίτσια από 16 έως 25 χρονών, κάτι που με ενθουσιάζει και μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά σε δημιουργικό επίπεδο γιατί πρέπει κάθε φορά το look να είναι εντυπωσιακό και ξεχωριστό και θέλουμε να αρέσει και να το απολαμβάνετε» λέει η Αλεξάνδρα δίνοντας μια πρώτη εικόνα από τη δημιουργική καθημερινότηταά της και συνεχίζει: «Παράλληλα σχεδιάζω την χειμερινή μου συλλογή “alexandRAINwinter”, μετά την καλοκαιρινή "alexSANDra on the beach", η οποία και θα βρίσκεται στο πρώτο μου κατάστημα, το “Stylishious Paros”, στη Νάουσα της Πάρου που άνοιξε το Πάσχα».

»Ταυτόχρονα ξεκίνησε μία διεθνής συνεργασία με τον σχεδιασμό μίας capsule sportswear σειράς που σχεδίασα αποκλειστικά για το international brand Johnson Fitness. Πρόκειται για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fitness brand στον κόσμο και η συλλογή διατίθεται αποκλειστικά στο πρώτο exclusive κατάστημα της Johnson, στη Θεσσαλονίκη. Kαι εννοείται ότι βρίσκω τον απαραίτητο χρόνο για να αφιερώνω στις νυφούλες που έχω αναλάβει το wedding styling και παντρεύονται μέσα στο καλοκαίρι.

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη: Η γυναίκα πίσω από τη ροζ εικόνα της Τάμτα στο X-Factor
Η καλοκαιρινή συλλογή της Αλεξάνδρας.

- Πως προέκυψε το wedding styling;

«Στο γραφείο μου, στο Stylishious, υποδέχομαι πολύ συχνά γυναίκες αλλά και άντρες που χρειάζονται βοήθεια και συμβουλές για την καθημερινότητά τους ή για μια εμφάνιση ή για ανανέωση και σετάρισμα της ντουλάπας και της γκαρνταρόμπας τους ή για να αλλάξουν απλά διάθεση και στυλ. Πολύ συχνά όμως αναλαμβάνω το concept και το styling ειδικών περιστάσεων, όπως γάμους και βαπτίσεις και συνεργάζομαι με μέλλουσες νυφούλες, γαμπρούς και τις οικογένειές τους.

Το αγαπώ πολύ γιατί είναι στιγμές γεμάτες μόνο χαρά και ευτυχία. Είναι μία αξέχαστη εμπειρία για τις νυφούλες που έρχονται σε μένα γιατί έτσι απολαμβάνουν και ευχαριστιούνται την μοναδική αυτή στιγμή της ζωής τους στο μάξιμουμ. Σχεδόν όλα τα κορίτσια είναι αγχωμένα και η εμπειρία μου τους δίνει απόλυτη ασφάλεια, αναρίθμητες επιλογές, ολοκληρωμένες ιδέες και την υπογραφή και τις γνώσεις του ειδικού που φροντίζει για όλα ώστε να χαλαρώσουν βιώνοντας την προετοιμασία σαν μια αξέχαστη εμπειρία ζωής με δάκρυα μόνο από χαρά και συγκίνηση».

- Τι σημαίνει για εσάς η λέξη styling;

«Το styling είναι για μένα μία διαρκής εξερεύνηση και ανακάλυψη του καινούργιου. Σημαίνει φαντασία, δημιουργία, ευτυχία, τόλμη, και απόλυτη ελευθερία έκφρασης, τα απαραίτητα συστατικά για να νιώθω χαρούμενη και να το εκφράζω στην δουλειά μου. Έτσι το αντιλαμβάνομαι».

«Πρέπει να αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματά τους, πόσο μάλλον όταν έχουν και ένα επιπρόσθετο άγχος με τις εμφανίσεις, την εικόνα και την έκθεσή τους».

- Πως βρεθήκατε να είστε σε αυτό που λέμε «πρώτη γραμμή»;

«Στην πρώτη γραμμή με έφερε η δουλειά μου και η επιμονή μου να υποστηρίζω την άποψή που αγαπώ σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα, την μόδα και το στυλ. Η προσωπική μου σφραγίδα είναι η αγάπη μου σε κάθε τι διαφορετικό και πολλές φορές αντισυμβατικό και η εκτίμησή μου είναι τεράστια απέναντι σε εκείνους που με επέλεξαν, με πρώτη την Τάμτα και στην συνέχεια την Δέσποινα Βανδή τον Σάκη Ρουβά, τον Νίκο Βέρτη, τον Νίκο Οικονομόπουλο, κά».

«Η κάθε προσωπικότητα αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση και μια ευθύνη, είτε είναι διασημότητα, είτε όχι. Απλά η συνεργασία με έναν επώνυμο, κάποιες φορές, εμπεριέχει περισσότερες προκλήσεις και κινδύνους».

- Πως είναι να ντύνετε τους celebrities;

«Η κάθε προσωπικότητα αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση και μια ευθύνη, είτε είναι διασημότητα, είτε όχι. Απλά η συνεργασία με έναν επώνυμο κάποιες φορές εμπεριέχει περισσότερες προκλήσεις και κινδύνους και οι παράμετροι όπως και οι απαιτήσεις είναι πολλές. Και το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ τον άνθρωπο πίσω από τον σταρ. Ο κάθε άνθρωπος δείχνει πιο όμορφος όταν είναι ο εαυτός του, όταν φοράει κάτι που τον κάνει να νιώθει καλά και ο δικός μου ο ρόλος είναι να είμαι ο συνδετικός κρίκος».

- Ποιες είναι συνήθως οι παραξενιές των επωνύμων;

«Δεν διαφέρουν από τις παραξενιές και τις ιδαιτερότητες που έχουμε όλοι μας κι ας μην εκτιθέμεθα καθημερινά στα φώτα της δημοσιότητας, όπως οι επώνυμοι και οι σταρ. Πρέπει να αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματά τους, πόσο μάλλον όταν έχουν και ένα επιπρόσθετο άγχος με τις εμφανίσεις, την εικόνα και την έκθεσή τους».

- Όλο αυτό το «σταριλίκι», να το πω λίγο λαϊκά, σας κάνει να αισθάνεστε και εσείς μία σταρ;

«Η φύση της δουλειάς μου εδώ και πολλά χρόνια με έχει μάθει να κινούμαι πίσω από τα φώτα και τις κάμερες γιατί οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι είναι οι επώνυμοι και βρίσκομαι εκεί για εκείνους. Είχα την τύχη να ξεχωρίσω μέσα από την δουλειά μου και ο κόσμος να ενδιαφερθεί για το αντικείμενο μου αλλά και για μένα. Λατρεύω αυτό που κάνω και είναι πάνω από όλα, όπως και οι άνθρωποι που συνεργάζομαι. Απολαμβάνω εννοείται την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου και μελετάω ακόμη και αρνητικά σχόλια, αλλά απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα ο χαρακτηρισμός της σταρ για το πρόσωπό μου και σίγουρα δεν είναι κάτι που με εκφράζει, όσο κολακευτικό και αν θα μπορούσε να θεωρηθεί».

Η Τάμτα με λουκ by alexSANDra on the beach Collection.

Η Τάμτα σε φόρεμα Pink Latex Special Edition by alexSANDra on the beach Collection.

- Πείτε μας λίγα λόγια για τη νέα σας συλλογή;

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με τη νέα μου συλλογή "alexSANDra on the beach" by Alexandra Katsaiti. Με εκφράζει απόλυτα και εύχομαι όλες οι φίλες της συλλογής να βρουν κάτι που να τις εκφράζει όπως εμένα. Τα pin-ups και τα 60s με μία δόση από την ανεμελιά των 70’ς και το glam των 80’s είναι το κυρίαρχο ύφος της συλλογής. Candy colors σε classy leather και glam παγιέτες, ξεβαμμένα και σκούρα denim, color block δαντέλες, παραδοσιακά υφαντά και ρομαντικές broderies, glossy metallics και εντυπωσιακά vinyl σε συνδυασμό με classic navy και army prints δίνουν το στίγμα για ένα τρελό τρελό καλοκαίρι. Funky σανδάλια “alexSANDals”, χειροποίητα γυαλιά ηλίου “alexSUNNIES” και η jewelry/accessories συλλογή ολοκληρώνουν την σειρά. Η beachwear “alexSANDra on the beach” συλλογή με μαγιώ είναι το νέο μου εγχείρημα. Σέξι μαγιό με θηλυκά κοψίματα, glam μεταλλικά στοιχεία, girly μπικίνι και chic ολόσωμα, αέρινα cover ups και καφτάνια, ψάθινα καπέλα, signature pieces τσάντες θαλάσσης και πετσέτες εμπνευσμένες από τα υφάσματα της συλλογής...»

- Ποια είναι τα στιλιστικά λάθη που κάνουν συνήθως οι Έλληνιδες;

«Γενικότερα είναι η υπερβολή και η υπερπροσπάθεια. Εν όψει καλοκαιριού, θα έλεγα απλά ότι είναι τo πολύ μακιγιάζ, τα πολύ πολύ κοντά ρούχα και τα πολύ πολύ πολύ ψηλά τακούνια. Θα προτιμούσα πιο ανέμελο και ανεπιτηδευτο look, ειδικά στα νησιά και ειδικά το καλοκαίρι που είμαστε και μαυρισμένες και νιώθουμε και πιο όμορφες».

- Ας κλείσουμε μία εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό από τα παιδικά σας χρόνια και την θυμάστε με πολύ αγάπη και νοσταλγία.

«Τα καλοκαίρια, στο σπίτι μας στο Λαγονήσι, να παίζουμε ποδόσφαιρο και κρυφτοκυνηγητό, να κάνουμε σερφ, skateboard και ποδήλατο, από το πρωί ως το βράδυ με τους φίλους που έχω μέχρι και σήμερα».


Η beachwear συλλογή της Αλεξάνδρα Κατσαΐτη διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα & Κύπρο online στο e-shop www.stylishious.com και στο νέο της κατάστημα “Stlylishious Paros”, στη Νάουσα της Πάρου.

Η Chiara Ferragni με alexSANDra on the beach εμγάνιση.

Η Μαρία Μενούνος δια χειρός Αλεξάνδρας Κατσαίτη.

Από τα παρασκήνια του The Voice με τη Δέσποινα Βανδή.

Η Ελένη Μενεγάκη με ρούχο by Alexandra Katsaiti.

Read Next

20 Απρ 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να παντρευτείτε το 2024 σύμφωνα με τους αστρολόγους

H αστρολόγος Lisa Stardust από τη Νέα Υόρκη αποκαλύπτει τις ευνοϊκότερες ημερομηνίες και ποιες να αποφύγουμε.

20 Απρ 2024

Τιμ Μπάρτον- Έλενα Μπόναμ Κάρτερ: το πιο cult ζευγάρι του Χόλιγουντ που έσπασε τους γυαλιστερούς κανόνες

Ανατρεπτικοί, spooky και υπέροχοι ο Τιμ Μπάρτον και η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ έζησαν μαζί 13 χρόνια πριν τον οριστικό χωρισμό τους. Εσείς ποια προτιμάτε; Την Μπελούτσι ή την Μπόναμ Κάρτερ;

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα: Σπαρτιάτισσες - Αθηναίες σημειώσατε 3-0

Πόσο αόρατες ήταν τελικά οι γυναίκες στην αρχαιότητα; Τις αγαπούσαν ή όχι οι άντρες τους; Ποιους ρόλους μπορούσαν να διεκδικήσουν; Τι γινόταν σε περίπτωση μοιχείας; Και γιατί θα έπρεπε να ευχόμασταν να είχαμε γεννηθεί στη Σπάρτη και όχι στην Αθήνα;

20 Απρ 2024

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.