ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντί να απλώνετε στην επιδερμίδα σας μάσκες ομορφιάς από φρέσκα υλικά, αρχίστε να τις καταναλώνετε

Εντάξτε στο μενού σας τρόφιμα που ενισχύουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας σας, όπως το μπρόκολο ή το σπανάκι, και δικαιώστε τις μαμάδες όλου του κόσμου.

Αντί να απλώνετε στην επιδερμίδα σας μάσκες ομορφιάς από φρέσκα υλικά, αρχίστε να τις καταναλώνετε
  1. Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνοντάς το καθημερινά, θα έχετε μια επιπλέον προστασία απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, που είναι ο κύριος λόγος για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Το μπρόκολο, παράλληλα, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  2. Τα αυγά περιέχουν βιοτίνη, η οποία είναι εξαιρετικά ευεργετική για την υγεία των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος. Μην τα αφήνετε για κανένα λόγο έξω από την διατροφή σας.
  3. Έχει υπέροχο χρώμα και τέλειο χυμό. Το grapefruit περιέχει σε μεγάλο ποσοστό λυκοπένη, η οποία έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες ότι συνεισφέρει στην ομοιόμορφη και απαλή όψη της επιδερμίδας. Η λυκοπένη είναι, επίσης, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά καροτονοειδή. Λυκοπένη περιέχουν, ακόμα, οι τομάτες, τα καρότα και οι κόκκινες πιπεριές.
  4. Ο σολωμός, πλούσιος σε καλά Ωμέγα3 λιπαρά, θρέφει σε βάθος τα κύτταρα προσφέροντας ίαση στις φλεγμονές που υπάρχουν σε όλο το σώμα, καταπολεμά την ακμή και διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική.
  5. Το σπανάκι, που είναι στα καλύτερά του τον χειμώνα, είναι ένα ακόμα μυστικό για τέλεια επιδερμίδα, αφού περιέχει βιταμίνη Α και σίδηρο - δηλαδή ό,τι χρειάζεστε για δυνατά νύχια και μαλλιά.
  6. Το ρόδι είναι μία ακόμα άριστη επιλογή για τον εμπλουτισμό της διατροφής σας, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Το ρόδι περιέχει ακόμα μια ειδική, φαινολική ένωση, η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.
  7. Το κακάο είναι ένας ακόμα μεγάλος σύμμαχος της επιδερμίδας σας, αφού περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά. Πίνοντας ένα φλιτζάνι κακάο καθημερινά θα έχετε ολοένα πιο απαλή, λεία επιδερμίδα.
  8. Τα ασιατικά φασολάκια σόγιας Edamame, όπως και τα άλλα προϊόντα σόγιας, έχει αποδειχθεί ότι προσφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου καθώς είναι πλούσια σε ισοφλαβόνες. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά νόστιμα και τρώγονται και σαν σνακ.
  9. Το σέλερι μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία στην επιδερμίδα απογειώνοντας την ελαστικότητά της. Ένα, ακόμα, από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων στην περιοχή του στόματος. Μασώντας ένα κομμάτι σέλερι, είστε σίγουρες ότι έχετε ευχάριστη αναπνοή.
  10. Ένα λαχανικό, επιπλέον, που φροντίζει σημαντικά είναι το αντιοξειδωτικό κόκκινο λάχανο, που θα αποτρέψει την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιδερμίδα ενώ με την βιταμίνη C που περιέχει θα εντείνει την φυσική λάμψη και την φωτεινότητα του δέρματος.

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.