ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θέλεις τέλεια φρύδια; Τα 10 Do’s και Dont’s για "σωστά" φρύδια

Τα φρύδια έχουν αναδειχτεί σε must σημείο του προσώπου για περιποίηση ενώ η βιομηχανία του μακιγιάζ έχει επενδύσει σε αυτή την τάση.

Θέλεις τέλεια φρύδια; Τα 10 Do’s και Dont’s για "σωστά" φρύδια

Το είδαμε στα catwalks, υιοθετήθηκε από τα beauty πρότυπα ανά τον κόσμο και πλέον όλες μας δίνουμε έμφαση σε ένα σημείο του προσώπου για το οποίο παλιότερα αδιαφορούσαμα, τα φρύδια.

Τα φρύδια έχουν αναδειχτεί σε must σημείο του προσώπου για περιποίηση ενώ η βιομηχανία του μακιγιάζ έχει επενδύσει σε αυτή την τάση. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε εξειδικευμένα προϊόντα μακιγιάζ, για κάθε περίπτωση, ανάλογα με το βαθμό φροντίδας που θέλουμε να δώσουμε. Ξυραφάκια και τσιμπιδάκια, μάσκαρα φρυδιών, τζελ για σταθερό αποτέλεσμα, stencils για το ιδανικό σχήμα, μολύβια και σκιές έχουν προστεθεί στο νεσεσέρ μας! Ποια είναι όμως τα λάθηπου πρέπει να αποφύγουμε και ποια τα tips για καλοσχηματισμένα φρύδια;

Πώς να γίνεις brow expert μέσα από 10 tips

Don't →Τετράγωνο Σχήμα
Πολλές γυναίκες δίνουν τετράγωνο σχήμα στο εσωτερικό των φρυδιών τους, είτε με την αφαίρεση, είτε με το μακιγιάζ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φρύδια να δείχνουν αφύσικα και τα χαρακτηριστικά μας πιο σκληρά.

Don't →Υπερβολική επιμήκυνση φρυδιών
Τα φρύδια μας φυσικά σταματάνε στο σημείο που διαγράφεται η κίνηση του προσώπου (πάνω-κάτω). Σχηματίζοντας με το μολύβι μεγαλύτερη γραμμή από αυτήν που θα έπρεπε, τα φρύδια μας δίνουν την όψη του λυπημένου προσώπου, κάνοντας το πρόσωπο να μη φαίνεται ανασηκωμένο.

Do → Δίνουμε Σχήμα
Ναι, τα ακατάστατα και χοντρά φρύδια έχουν έρθει δυναμικά στην μόδα! Υπάρχει όμως διαφορά μεταξύ των απεριποίητων φρυδιών και των επιμελώς ατημέλητων. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να προσφέρουμε μία βασική φροντίδα στα φρύδια μας. Χτενίζουμε με ένα βουρτσάκι φρυδιών προς τα πάνω και αφαιρούμε τις τρίχες που περισσεύουν.

Do →Βρες το Κατάλληλο Σχήμα
Δεν ταιριάζουν όλα τα σχήματα φρυδιών σε όλα τα πρόσωπα. Το κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικό σχήμα, δημιουργεί άλλες γωνίες και επιπλέον τα μάτια (τα οποία μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε εν τέλει!) είναι μοναδικά! Τα stencils φρυδιώνμπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δικό μας πρόσωπο.

Don't →Όχι στα πολύ σκούρα φρύδια
Ακόμη κι αν θέλουμε να γεμίσουμε κενά ή να αποκτήσουμε πιο έντονα φρύδια από τα φυσικά μας, θα πρέπει να το κάνουμε με μέτρο και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Για να δείξουν πιο έντονα αλλά φυσικά τα φρύδια μας, προτιμούμε μία μάσκαρα ή μία σκιά φρυδιών, που θα χαρίσουν πιο μαλακό αποτέλεσμα.

Do → Σωστό Blending
Είναι το πιο βασικό βήμα για να δείχνουν τα φρύδια μας φυσικά και όχι ζωγραφισμένα! Αφού έχουμε δώσει το σχήμα με ένα μολύβι φρυδιών, χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι φρυδιών για να αναμείξουμε ομοιόμορφα το χρώμα.

Do → Το κατάλληλο Χρώμα
Ένα λάθος που κάνουμε πολύ συχνά είναι η επιλογή του χρώματος. Αν δεν είσαι σίγουρη για το πιο μολύβι είναι το ιδανικό για τα φρύδια σου, δοκίμασε να αναμείξεις δύο κοντινές αποχρώσεις, για πιο φυσικό και ανεπιτήδευτο look.

Do → Highlighter
Φωτίζοντας με ένα highlighter την περιοχή πάνω και κάτω από τα φρύδια (κόκαλο του φρυδιού) δημιουργείται μία αντίθεση, η οποία αναδεικνύει το σχήμα των φρυδιών μας. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε ένα ανοιχτόχρωμο concealer, που θα δώσει φως στην περιοχή.

Don't →Σχηματίζεις μια γραμμή στο κέντρο των φρυδιών

​Όποιο προϊόν για γέμισμα κι αν χρησιμοποιήσουμε, θα πρέπει να το εφαρμόσουμε με μικρές κινήσεις, κατά μήκος ολόκληρου του φρυδιού. Σχηματίζοντας μία γραμμή στο κέντρο, το μοναδικό που θα πετύχουμε θα είναι να είναι επιτηδευμένο το χρώμα και το σχήμα. Ακολουθώντας τη φορά των φυσικών τριχών, θα έχουμε πιο φυσική εικόνα.

Do →Περιποίηση Φρυδιών

Τα φρύδια μας θέλουν περιποίηση και φροντίδα, όπως και τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου. Αν έχεις αδύναμα φρύδια, η εφαρμογή του καστορέλαιου είναι ιδανική καθώς θα τα κάνει πιο πυκνά και πιο γεμάτα.

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.