ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 8 beauty trends που μπήκαν στη ζωή μας για να την κάνουν πιο δύσκολη

Από μικρές στα βάσανα, οι γυναίκες πείστηκαν πως η ομορφιά θέλει θυσίες. Μήπως να βάζαμε τέλος στα trends που μας τραβούν από την μύτη;

 Τα 8 beauty trends που μπήκαν στη ζωή μας για να την κάνουν πιο δύσκολη

Το γαλλικό μανικιούρ

Είχες δεν είχες μακριά βάση, ήθελες να κάνεις οπωσδήποτε γαλλικό μανικιούρ για να νιώθεις ασφαλής και μέσα στην μόδα. Οι νύφες το αποθέωσαν και οι υπόλοιπες, κοινές θνητές το χρησιμοποίησαν σαν την απόλυτη απόδειξη της κομψότητας τους.

 Τα 8 beauty trends που μπήκαν στη ζωή μας για να την κάνουν πιο δύσκολη

Το βραζιλιάνικο μπικίνι

Όσο τα μπικίνι γίνονταν όλο και πιο μακριά τόσο η χαλάουα έπαιρνε φωτιά και η ευαίσθητη περιοχή μεταμορφωνόταν σε ένα μικρό, έργο τέχνης από την μακρινή Βραζιλία. Αποκορύφωμα της τρέλας τα στένσιλ που κυκλοφορούσαν με τα οποία μπορούσες να κάνεις μόνη στο σπίτι ένα υπέροχο σχήμα στις απόκρυφες τριχούλες σου. Οι περισσότερες προτιμούσαν την καρδιά. Ακόμα ψάχνουμε τον λόγο.

Το μπρούτζινο κορμί

Την ίδια περίοδο που άρχισαν όλοι να μιλάνε για την τρύπα του όζοντος και τις ανάγκες να προστατευθούμε επαρκώς από τον ήλιο, κυριάρχησε η τάση του «όσο πιο καμένη τόσο πιο λατρεμένη» η οποία μας έκανε να αμφιβάλλουμε για την εξυπνάδα, την ωριμότητα και τον σεβασμό μας απέναντι στην ζωή μας. Οι κυρίες καθόντουσαν στωικά στην σειρά τους στα solarium για να βγουν σαν φρεσκοψημένα φραντζολάκια στον κόσμο, οι παραλίες γέμιζαν μικρά ή μεγαλύτερα εγκαύματα που αντιμετωπίζονταν με στραγγιστό γιαούρτι και αλόη και τα self tanners πολλαπλασίαζαν τις κιτρινίλες στα σεντόνια μας. Μια, εντελώς, μαύρη στην ιστορία της ομορφιάς.

Το smoky look

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταμορφωθεί ακόμα και το πιο ρομαντικό πρόσωπο σε αγριόγατα είχε βρεθεί. Οι πωλήσεις στις μαύρες και γκρι σκιές ματιών εκτινάχθηκαν στα ύψη. Όλες οι γυναίκες, από τις απλές νοικοκυρές μέχρι τις δικηγορίνες παρ’ Αρείω Πάγω, απέκτησαν ένα goth touch που πολλές φορές τρόμαζε τους γύρω τους. Μάταια οι εταιρίες πέταγαν χρώμα στην παλέτα. Το «back to black» έγινε motto σε όλα τα χείλη. Τα nude χείλη, φυσικά. Γιατί το smoky δεν επιτρέπει τίποτα να του πάρει την δόξα. Μόνο ένας μαζικός εξορκισμός φαινόταν να μπορεί να μας σώσει.

Τα μεγάλα φρύδια

Μετά το trend των πολύ λεπτών φρυδιών, ήρθε το trend των παχιών και ατελείωτων φρυδιών που βόλεψε πολλές γυναίκες που περνούσαν τις μέρες τους μαζί με το τσιμπιδάκι. Τα πράγματα δεν θα ήταν άσχημα αν δεν οδηγούμασταν στην υπερβολή κάνοντας τα αγόρια να απορούν και να αναρωτιούνται πως και γιατί μπήκε μέσα μας το πνεύμα του συγχωρεμένου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στην πορεία τα πράγματα φάνηκαν να μπαίνουν σε μια τάξη και οι γυναίκες να εκτιμούν τα καλοσχηματισμένα τόξα και όχι τους μικρούς φουντωτούς και άναρχους θάμνους που έκρυβαν τα μάτια τους.

Ombre hair color

Εδώ, η ιστορία έχει ένα λαμπρό παράδειγμα που αποδεικνύει πως μια τάση από καλή μπορεί να γίνει περισσότερο από κακή. Γιατί άλλο είναι να ανοίγει, φυσικά και ομοιόμορφα, το χρώμα προς τις άκρες των μαλλιών απογειώνοντας την κίνηση και άλλο να αφήνεις την ρίζα να κατεβαίνει μέχρι το αυτί προσποιούμενη ότι έχεις τις καλύτερες ombre του κόσμου. Οι κομμωτές τράβαγαν τα μαλλιά τους. Ο δρόμος έμοιαζε να μην έχει τέλος. Τελικά, κάναμε μια στροφή, θυμηθήκαμε την ομορφιά του πλούσιου, γεμάτου χρώματος και αφήσαμε πίσω τα ακραία φαινόμενα στις άκρες των μαλλιών μας.

Η περμανάντ, η ισιωτική, τα extensions και η τρέσα

Αυτό, να μην αφήνουμε την τρίχα να ησυχάσει λεπτό λες και είναι το κάρμα της να μην μπορεί να τα βρει με τον εαυτό της είναι μια ιστορία με πολλά δάκρυα, αίμα και ιδρώτα. Καθώς τα trends περνούσαν από το σγουρό, στο sleek και από το κοντό στο μακρύ, οι κομμωτές, οι μικροί θεοί της ζωής μας, έβρισκαν πάντα τον τρόπο να μας ικανοποιούν. Ή τουλάχιστον να υποστηρίζουν την μανία μας να γίνουμε κάποια άλλη. Στο τέλος, τα μαλλιά σήκωσαν τα χέρια ψηλά και πήραν την κατιούσα. Ποτέ η τρίχα δεν ήταν τόσο αδυνατισμένη και τόσο τρομοκρατημένη όσο τις στιγμές εκείνες που την βασανίζαμε με τεχνικές επεξεργασίες. Κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για την γοητεία του φυσικού. Φάνηκε φως στο τούνελ.

Η ψεύτικη βλεφαρίδα

Ωραία είναι τα μακριά βλέφαρα. Και πολύ καλές εκείνες οι βλεφαρίδες που εφαρμόζονται στις ρίζες των φυσικών μας βλεφάρων δίνοντάς τους έχτρα μήκος και όγκο. Αρκεί, να ξέρεις να τις βάζεις και να τις βγάζεις. Πολλές οι ιστορίες με τις ψεύτικες βλεφαρίδες που έπεσαν αυτοκτονώντας μέσα σε σούπες που άχνιζαν. Ακόμα περισσότερες οι ιστορίες από εκείνες τις γυναίκες που είδαν τα φυσικά τους βλέφαρα να απομακρύνονται πάνω στην κόλλα των ψεύτικων βλεφαρίδων. Ευτυχώς, συνειδησιακά επικράτησαν τα mascara που κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς απώλειες. Και έτσι μας βγήκε το όνομα αλλά όχι το μάτι.

Read Next

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.