ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

SOS: Τα καλλυντικά που θα σου ξαναδώσουν λάμψη και φρεσκάδα μετά την κραιπάλη του ρεβεγιόν

Ξενυχτήσατε; Ήπιατε λίγο παραπάνω; Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας μοιάζουν με πιατάκια του καφέ; Έχουμε τα SOS.

SOS: Τα καλλυντικά που θα σου ξαναδώσουν λάμψη και φρεσκάδα μετά την κραιπάλη του ρεβεγιόν

Από τις Skingurus, Αντωνία Θωμοπούλου και Λένα Ιωαννίδου

Ξενυχτήσατε; Ήπιατε λίγο παραπάνω; Κάθε φορά που οι μικρές υπερβάσεις των γιορτών «γράφουν» στο πρόσωπό σας, υιοθετήστε 10 απλές κινήσεις, που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα να συνέλθει και να ξαναβρεί τη φρεσκάδα της μέχρι, τουλάχιστον, το… επόμενο ξενύχτι.


1. Έστω κι αν σας φαίνεται άθλος, πριν πέσετε στο κρεβάτι, απαλλάξτε την επιδερμίδα από το μακιγιάζ, τους ρύπους και τον καπνό των τσιγάρων που την κάνουν να ασφυκτιά με ένα πλούσιο γαλάκτωμα και ολοκληρώστε την περιποίηση με την κρέμα νύχτας-κατά προτίμηση με μια κρέμα-μάσκα, ένα λάδι ή μια σύνθεση detox. Οι Skingurus προτείνουν: Estée Lauder, Advanced Night Micro Cleansing Balm, αποτοξινωτικό βάλσαμο καθαρισμού που μετατρέπεται σε λάδι. Galénic, Beauté de Nuit, χρονο-ενεργό gel νύχτας με απολεπιστική δράση για διαρκή ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

SOS: Τα καλλυντικά που θα σου ξαναδώσουν λάμψη και φρεσκάδα μετά την κραιπάλη του ρεβεγιόν
Estée Lauder, Advanced Night Micro Cleansing Balm, αποτοξινωτικό βάλσαμο καθαρισμού που μετατρέπεται σε λάδι.


Galénic, Beauté de Nuit, χρονο-ενεργό gel νύχτας με απολεπιστική δράση για διαρκή ενυδάτωση και ανάπλαση της επιδερμίδας.

2. Το αλκοόλ και το αλάτι (πχ. των ξηρών καρπών) ευνοούν την κατακράτηση νερού. Για να μην ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, πιείτε άφθονο νερό ή ένα αφέψημα και τοποθετήστε δύο μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας για να διευκολύνετε την λεμφική κυκλοφορία.


3. Το επόμενο πρωί ένα λεμόνι στυμμένο και αραιωμένο σε χλιαρό νερό θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί και συγχρόνως θα ζωντανέψει τον τόνο της επιδερμίδας σας.


4. Αντί για ένα απλό καθαριστικό, επιλέξτε ένα προϊόν με απολεπιστική δράση που, εκτός από τα… κατάλοιπα της προηγούμενης νύχτας θα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και θα την προετοιμάσει για το επόμενο βήμα φροντίδας, τη μάσκα . Οι Skingurus προτείνουν: Clinique, Pep-Start 2-σε-1 Exfoliating Cleanser, αναζωογονητικό ζελ καθαρισμού και απολέπισης.

Clinique, Pep-Start 2-σε-1 Exfoliating Cleanser, αναζωογονητικό ζελ καθαρισμού και απολέπισης.

5. Απλώστε μια πλούσια ενυδατική μάσκα που θα ξεδιψάσει την αφυδατωμένη από το αλκοόλ επιδερμίδα. Χαλαρώστε για 10-15 λεπτά παίρνοντας συγχρόνως βαθιές εισπνοές. Οι Skingurus προτείνουν: Garnier, SkinActive, Moisture Bomb Tissue Mask, υφασμάτινη μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με ρόδι και υαλουρονικό οξύ. Rodial, Super Acids X-treme Hangover Mask, απολεπιστική και ενυδατική μάσκα αργίλου.

Garnier, SkinActive, Moisture Bomb Tissue Mask, υφασμάτινη μάσκα εντατικής ενυδάτωσης με ρόδι και υαλουρονικό οξύ. Rodial, Super Acids X-treme Hangover Mask, απολεπιστική και ενυδατική μάσκα αργίλου.
Rodial, Super Acids X-treme Hangover Mask, απολεπιστική και ενυδατική μάσκα αργίλου.

6. Αντιμετωπίστε τα πρησμένα βλέφαρα τοποθετώντας για 20 λεπτά δύο κομπρέσες με παγωμένο πράσινο τσάι ή για ακόμα πιο γρήγορη δράση χρησιμοποιήστε για 5 λεπτά παγωμένες κομπρέσες (patch) με εκχύλισμα κυανοκενταυρίδας –ένα φυτό γνωστό για την αντιοιδηματική του δράση. Οι Skingurus προτείνουν: Klorane, Patchs Lissants Défatigants, καταπραϋντικά patchs λείανσης για τα μάτια.

Klorane, Patchs Lissants Défatigants, καταπραϋντικά patchs λείανσης για τα μάτια.

7. Απαλύνετε τους μαύρους κύκλους της κούρασης κάτω από τα μάτια, με μια μάσκα εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και καταπραϋντικά συστατικά και συνεχίστε με ένα δροσερό ενυδατικό ζελ . Οι Skingurus προτείνουν: Sephora, Instant Hydrogel eye mask depuffing & moisturizing, μάσκα αναζωογόνησης των κουρασμένων ματιών εμποτισμένη με υαλουρονικό οξύ. Lierac, Dioptigel, αποσυμφορητικό ζελ, καταπολεμά τις σακούλες και τα σημάδια κούρασης.

Sephora, Instant Hydrogel eye mask depuffing & moisturizing, μάσκα αναζωογόνησης των κουρασμένων ματιών εμποτισμένη με υαλουρονικό οξύ.
Lierac, Dioptigel, αποσυμφορητικό ζελ, καταπολεμά τις σακούλες και τα σημάδια κούρασης.


Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε τις παρακάτω κινήσεις μασάζ: 1. Πιέστε με τον δείκτη την εσωτερική γωνία των ματιών και με ελαφρές πιέσεις διαγράψτε μια ημικυκλική τροχιά κατά μήκος των φρυδιών και φτάνοντας μέχρι τους κροτάφους. 2. Ανασηκώστε τα φρύδια με τη βοήθεια του δείκτη και του μέσο των δακτύλων, ξεκινώντας από την εσωτερική και προχωρώντας έως την εξωτερική γωνία των ματιών. 3. Ολοκληρώστε με κυκλικές κινήσεις μασάζ στην περιοχή των κροτάφων.


8. Αν αισθάνεστε τα χείλη σας «σκασμένα» από το κρύο, αναζητήστε μια πολύ μαλακιά οδοντόβουρτσα, βουτήξτε την σε ζεστό νερό και τρίψτε τα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα . Στη συνέχεια στεγνώστε τα χείλη ταμπονάροντάς τα με μια πετσέτα και απλώστε ένα πλούσιο ενυδατικό lip balm. Οι Skingurus προτείνουν: Korres Lip Balm Αλόη, Θρέψη και επανόρθωση με 8 φυσικά έλαια & κεριά για σκασμένα & ταλαιπωρημένα χείλη.

Korres Lip Balm Αλόη, Θρέψη και επανόρθωση με 8 φυσικά έλαια & κεριά για σκασμένα & ταλαιπωρημένα χείλη.


9. Ξεχάστε για μια μέρα το φον ντε τεν. Σβήστε την χλομάδα από την όψη σας αξιοποιώντας τα πολλαπλά «ταλέντα» μιας κρέμας CC. Θα ενυδατώσει, θα απαλύνει οπτικά τις μικροατέλειες και θα διορθώσει τον τόνο της επιδερμίδας σας. Οι Skingurus προτείνουν: Embryolisse, CC Cream, Soin Correcteur de Teint SPF20, ενυδατική κρέμα διόρθωσης του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας

Embryolisse, CC Cream, Soin Correcteur de Teint SPF20, ενυδατική κρέμα διόρθωσης του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας

Read Next

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.