ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε κινήσεις ματ που ακολουθούν οι Γαλλίδες για να αναδείξουν την φυσική ομορφιά τους

Το καθημερινό μακιγιάζ των Γαλλίδων βασισμένο στα πιο minimal και chic μυστικά.

Πέντε κινήσεις ματ που ακολουθούν οι Γαλλίδες για να αναδείξουν την φυσική ομορφιά τους

Δεν είναι τυχαίο που οι Γαλλίδες είναι γνωστές τόσο για τη φυσική ομορφιά όσο και για την minimal αισθητική τους. Τα French girls είναι η επιτομή της κομψότητας και της γοητείας χωρίς ποτέ να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να το πετύχουν. Έχουν όμως μια κοινή αποστολή, που τους εξασφαλίζει συνήθως τα παραπάνω: το μακιγιάζ τους να μοιάζει σαν να ξύπνησαν έτσι. Φυσικές, δροσερές γεμάτες λάμψη και φρεσκάδα.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, οι Γαλλίδες ακολουθούν εδώ και δεκαετίες (μην πω αιώνες) συγκεκριμένα, διαχρονικά tips στο μακιγιάζ τους, έχοντας μετατρέψει το nomakeup – make up look στο απόλυτο trend που λατρεύουμε να ακολουθούμε. Άλλωστε το γαλλικό μακιγιάζ είναι τόσο αγαπητό καθώς με πέντε βασικές κινήσεις αγκαλιάζει την φυσική ομορφιά, ενώ δείχνετε περιποιημένες σε μόλις λίγα λεπτά. Οι παρακάτω beauty κανόνες που θα υιοθετήσεις εύκολα στην καθημερινότητα σου.

Άλλωστε το γαλλικό μακιγιάζ είναι τόσο αγαπητό καθώς με πέντε βασικές κινήσεις αγκαλιάζει την φυσική ομορφιά, ενώ δείχνετε περιποιημένες σε μόλις λίγα λεπτά. Οι παρακάτω beauty κανόνες που θα υιοθετήσεις εύκολα στην καθημερινότητα σου.

Η διαδικασία του μακιγιάζ ξεκινάει πριν πιάσετε οποιοδήποτε καλλυντικό

Ο πρώτος κανόνας για το πιο φρέσκο και γοητευτικό μακιγιάζ αλά γαλλικά, βρίσκεται πριν καν αντικρίσετε τα καλλυντικά σας. Οι Γαλλίδες έχουν κατανοήσει απόλυτα πως η λαμπερή επιδερμίδα είναι το υγιές δέρμα. Για αυτό και προετοιμάζουν το πρόσωπο τους με τον κατάλληλο καθαρισμό, την ενυδατική κρέμα και το serum, ενώ δεν παραλείπουν την απολέπιση και τις tissue μάσκες μέσα στην πολυάσχολη εβδομάδα τους.

Κάλυψη αναζητούν κυρίως σε κάποια BB cream ή/και σε ένα ενυδατικό primer με διακριτικό χρώμα και φυσικά SPF

Μακιγιάζ με μέτρο

Οι Γαλλίδες ορκίζονται πίστη στον κανόνα αυτό καθώς ως γνωστών αποφεύγουν κάθε υπερβολή στο μακιγιάζ τους. Και συνήθως το «μέτρο» ξεκινάει από την βάση που εφαρμόζουν. Τα French girls δεν γνωρίζουν τι πάει να πει cakey αποτέλεσμα στο makeup γιατί πολύ απλά αποφεύγουν τα βαριά foundation και τις καλυπτικές πούδρες. Κάλυψη αναζητούν κυρίως σε κάποια BB cream ή/και σε ένα ενυδατικό primer με διακριτικό χρώμα και φυσικά SPF. Τα προϊόντα αυτά εξασφαλίζουν ένα effortless και smooth φινίρισμα που δεν υπερκαλύπτει την φυσική ομορφιά.

Fav Item: Το «φυσικό» ρουζ

Το ρουζ είναι το αγαπημένο τους καλλυντικό. Και αυτό γιατί το τριανταφυλλί διακριτικό άγγιγμα στα ζυγωματικά τονίζει το υγιές δέρμα, εξασφαλίζοντας φωτεινή και νεανική όψη. Το «σωστό» ρουζ για τις Γαλλίδες είναι συνήθως το κρεμώδες καθώς απλώνεται εύκολα και δείχνει φυσικό και εναρμονισμένο με την επιδερμίδα.

Στη μάσκαρα κρίνονται όλα

Ενώ τα κορίτσια του Παρισιού αγαπούν το eyeliner και τα cat-eyes, φροντίζουν το βλέμμα τους να δείχνει σαγηνευτικό απλώς με λίγη mascara. Πώς το πετυχαίνουν όμως; Περιποιούνται τις βλεφαρίδες τους με δυναμωτικά serum και συστατικά όπως το καστορέλαιο και δεν φεύγουν ποτέ από το σπίτι χωρίς να έχουν εφαρμόσει μια-δύο στρώσεις (σπάνια παραπάνω) από την αγαπημένη τους mascara.

Θέλετε ένταση; Τολμήστε στα χείλη

Και αφού το μακιγιάζ μέχρι εδώ μοιάζει εντελώς ανεπιτήδευτο και φυσικό, μπορείτε να το απογειώσετε με ένα κόκκινο κραγιόν. Μην σας τρομάζει που είναι πρωί, τολμήστε το. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο chic από ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν με διακριτική γυαλάδα στο τελείωμα.

Κεντρική Φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Από μακριά ξανθά μαλλιά μέχρι καστανό καρέ: Όλα τα διαφορετικά κουρέματα που έχει δοκιμάσει η Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι φωτογραφίες από το 2010 μέχρι σήμερα που "εξιστορούν" την beauty εξέλιξη της συζύγου του Νικόλαου Γλίξμπουργκ.

Περισσότερα από

Ομορφιά

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.