ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Skingurus αποκαλύπτουν: 4 λόγοι που τα λάδια αγαπούν το δέρμα σου + 4 λάδια-θαύματα

Είναι σίγουρα η επιτυχία των τελευταίων χρόνων για τη σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς. Τα οφέλη, δε, για την επιδερμίδα είναι πολλά και ανεκτίμητα.

Οι Skingurus αποκαλύπτουν: 4 λόγοι που τα λάδια αγαπούν το δέρμα σου + 4 λάδια-θαύματα

Από την Αντωνία Θωμοπούλου των Skingurus

Είναι σίγουρα η επιτυχία των τελευταίων χρόνων για τη σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς. Και όσοι εναπομείναντες οίκοι δεν ακολούθησαν εξαρχής το ρεύμα, σπεύδουν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μορφή ελαίου. Καθόλου τυχαίο, μιας και τα οφέλη για την επιδερμίδα είναι πολλά και ανεκτίμητα.

1. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι επιστήμονες επιλέγουν τα φυτικά έλαια. Λάδι αργκάν, marula oil, λάδι από ένα δέντρο της Αφρικής με την ελληνικής προέλευσης ονομασία Sclerocarya birrea, έλαιο από το φρούτο του πάθους, τον καρπό του λουλουδιού του πάθους – passifloraedulis- από τη νότια Βραζιλία και την Παραγουάη ξεχωρίζουν για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Πολύτιμη πηγή βιταμίνης Ε το πρώτο, σε δεκαπλάσια ποσότητα μάλιστα από το ελαιόλαδο, μαζί με τις φαινόλες, το σκουαλένιο και το καροτένιο , που επίσης περιέχει, συνθέτουν ένα δραστικό συστατικό κατά των ελεύθερων ριζών. Η υψηλή περιεκτικότητα της βιταμίνης C στο έλαιο marula- 4 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι- και στο λάδι από τα φρούτα του πάθους τα ανέδειξαν στις πρώτες επιλογές της σύγχρονης κοσμητολογίας. Απλώνετε μία-δύο σταγόνες κάθε πρωί σε καθαρή επιδερμίδα, αφήνετε να περάσουν 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το έλαιο και συνεχίζετε με την κρέμα καθημερινής περιποίησης.

Δείτε το εδώ

Οι Skingurus αποκαλύπτουν: 4 λόγοι που τα λάδια αγαπούν το δέρμα σου + 4 λάδια-θαύματα
Korres Άγριο Τριαντάφυλλο Λάδι Προσώπου για Λάμψη και Βαθιά Ενυδάτωση 30ml

2. Καταπραΰνουν και τονώνουν. Λάδι αργκάν, εκ νέου, yangu oil, το λάδι από τους σπόρους του Calodendrum capense, ένας είδος καστανιάς, το «μυστικό ομορφιάς» της φυλής των Μασάι και έλαιο μπουράντζας ( borage oil) καταπραΰνουν και ενισχύουν την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σε τυχόν ερεθισμούς . Σ αυτό συμβάλλει η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πολύτιμα λιπαρά οξέα. Δύο-τρεις σταγόνες κάθε βράδυ μετά το ντεμακιγιάζ είναι αρκετές για να ηρεμήσουν την επιδερμίδα.

Δείτε το εδώ

Caudalie Polyphenol C15 Huile De Nuit Detox 30ml

3. Απορροφώνται σε μεγαλύτερο βάθος. Η ρευστή υφή και, κυρίως, η λιποφιλική σύστασή τους συντελεί στο να απορροφώνται ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Φανταστείτε, διαβάζουμε σε έγκυρο αμερικάνικο περιοδικό ομορφιάς, το λάδι σαν ένα μικρό Δούρειο Ίππο που «ξεγελά» την επιδερμίδα επιτρέποντας στα ενεργά συστατικά των προϊόντων φροντίδας να εισχωρούν σε μεγαλύτερο βάθος , γεγονός που επιτρέπει στοχευμένη δράση άρα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Δείτε το εδώ

Bio-Oil Purcellin Oil Ειδική Περιποίηση Της Επιδερμίδας 125ml

4. Ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Εκεί γύρω στα τέλη της δεκαετίας των 30, γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες βαθαίνουν . Αναζητήστε την αιτία στη μείωση των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Το υδρολιπιδικό φιλμ εξασθενεί με αποτέλεσμα την απώλεια νερού. Τα έλαια που συναντάμε στη σύνθεση των προϊόντων καθημερινής φροντίδας είναι ,στην πλειοψηφία τους, σε χαμηλή περιεκτικότητα, με αποτέλεσμα να μην αναπληρώνουν πλήρως τα αποθέματα υγρασίας στην επιδερμίδα. Η λιποφιλική σύσταση των ελαίων , όπως ήδη αναφέραμε, τους επιτρέπει να εισχωρούν ευκολότερα και σε μεγαλύτερο βάθος. Άρα να αποτρέπουν, από τη μια, μεγαλύτερη απώλεια υγρασίας αλλά και να ενυδατώνουν επαρκώς, από την άλλη. Από τη μακριά λίστα των ελαίων τις υψηλότερες ενυδατικές επιδόσεις φαίνεται να καταγράφουν το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας.

Δείτε το εδώ

Lierac Sensorielle Huile De Soin Regenerante 100ml

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.