ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η γυναικεία ομορφιά σε 37 χώρες με τον φακό μιας 29χρονης φωτογράφου

Μια 29χρονη φωτογράφος από τη Ρουμανία παράτησε τη βαρετή δουλειά της και άρχισε κάτι νέο. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φωτογραφίζει διαφορετικά όμορφες γυναίκες.

Η γυναικεία ομορφιά σε 37 χώρες με τον φακό μιας 29χρονης φωτογράφου

«Θέλω να φωτογραφίσω γυναίκες από κάθε χώρα του κόσμου για να δείξω ότι η ομορφιά βρίσκεται παντού».

Με αυτό το σκεπτικό, η Mihaela Noroc μια 29χρονη φωτογράφος από τη Ρουμανία παράτησε τη βαρετή δουλειά της και άρχισε μια νέα ζωή.

«Πριν από δύο χρόνια, πήρα ένα σακίδιο και μια φωτογραφική μηχανή και άρχισα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, με τις οικονομίες που είχα φυλάξει όταν δούλευα. Σε αυτό το ταξίδι φωτογράφησα εκατοντάδες απλές γυναίκες μέσα στον πολιτισμό τους. Το έργο μου ονομάζεται "The Atlas of Beauty" (ο άτλας της ομορφιάς) και αφορά την ποικιλομορφία του πλανήτη μας μέσα από πορτρέτα γυναικών».

Η γυναικεία ομορφιά σε 37 χώρες με τον φακό μιας 29χρονης φωτογράφου
Γεωργία

Η ίδια μάς είπε για τη δουλειά της:

- Εχω ταξιδέψει με ελάχιστα χρήματα σε 37 χώρες και έχω φωτογραφίσει γυναίκες από όλες τις ηπείρους, εκτός της Ανταρκτικής.

- Συνέλαβα με τον φακό μου την ομορφιά από τις φαβέλες της Βραζιλίας, τις κακόφημες γειτονιές της Κολομβίας, τα ιρανικά τεμένη, το οροπέδιο του Θιβέτ, τον μεγαλύτερο Βουδιστικο ναό της Μιανμάρ, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, αλλά και σε φανταχτερές περιοχές της Οξφόρδης, στο κέντρο της Νέας Υόρκης ή στα προάστια του Σίδνεϊ.

-Τώρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η ομορφιά βρίσκεται παντού, και αυτό δεν είναι θέμα καλλυντικών, χρημάτων, φυλής ή κοινωνικής κατάστασης. Η ομορφιά είναι το να είναι κανείς ο εαυτός του.

Ρουμανία

- Οι παγκόσμιες τάσεις μάς κάνουν να φαινόμαστε και να συμπεριφέρομαστε το ίδιο, αλλά είμαστε όλες όμορφες, γιατί είμαστε διαφορετικές. Στο τέλος, η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή και ο θεατής είναι πάντοτε κάποιος άλλος.

Αμαζόνιος

- Όταν φωτογραφίζω μια γυναίκα, της μιλάω πολύ, προσπαθώ να την κάνω να νιώσει ξεχωριστή, περήφανη και μοναδική. Μιλάω 5 γλώσσες και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ, ωστόσο σε ορισμένες χώρες μιλούσα υποχρεωτικά μόνο με τη γλώσσα του σώματος.

Ιράν

- Προτιμώ να φωτογραφίζω τα πρόσωπα φυσικά, χωρίς πολύ μακιγιάζ, και να συλλαμβάνω τη στιγμή της ειλικρίνειας και της ηρεμίας.

- Υπήρξαν φορές που είχα μόλις 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσω ένα πορτρέτο. Ηταν όταν συναντούσα μια ενδιαφέρουσα γυναίκα, τυχαία στον δρόμο.

- Συνήθως χρειαζόμουν μια ώρα για να φωτογραφίσω μια γυναίκα που είχα εντοπίσει μέσω ενός κοινωνικού δικτύου, μια ημέρα πριν.

Σαν Φρανσίσκο

- Κάποιοι με ρωτούν γιατί φωτογραφίζω μόνο νεαρές γυναίκες και δεν διευρύνω ηλιακά τα μοντέλα μου.

Τους απαντώ ότι μέσω του «The Atlas of Beauty» ήθελα να συγκρίνω τα πρόσωπα του κόσμου και να δείξω ότι όλες οι γυναίκες έχουν κάτι όμορφο. Όμως, η σύγκριση πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας παρόμοιες συνθήκες και έτσι μπορώ να επιλέξω μόνο μια ηλικιακή ομάδα, αυτή που είμαι μέρος της. Θα ήθελα πολύ να καλύψω τις άλλες ηλικιακές ομάδες, αλλά θέλω να το κάνω σωστά. Μέχρι τώρα δεν είχα τα χρήματα και το χρόνο να το κάνω. Νομίζω ότι η ομορφιά δεν είναι θέμα ηλικίας. Είναι περισσότερο θέμα φυσικότητας και ειλικρίνειας.

Θιβέτ

- Στόχος μου είναι να συνεχίσω να φωτογραφίζω γυναίκες από κάθε χώρα του πλανήτη, κάνοντας το «The Atlas of Beauty» έναν καθρέφτη διαφορετικών κοινωνιών, δίνοντας έμπνευση στους ανθρώπους που προσπαθούν να παραμείνουν αυθεντικοί.

- Νομίζω ότι όλοι πρέπει να καλλιεργήσουν τη δική τους ομορφιά, αντί να αντιγράφουν κάτι που δεν τους ταιριάζει. Στο τέλος, το πρωτότυπο είναι καλύτερο από ένα αντίγραφο.

- Ίσως σε 50 χρόνια οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, να ντύνονται και να συμπεριφέρονται το ίδιο. Ελπίζω ότι το έργο μου θα παραμείνει ως ένας μάρτυρας των πολιτισμών και των παραδόσεων της εποχής μου.

-Προς το παρόν, αυτό είναι μόνο ένα όνειρο, αλλά οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ελπίζω να με βοηθήσουν να συνεχίσω και να ολοκληρώσω τον Άτλαντα.

Ρίο Ντε Τζανέιρο

- Οι δυσκολίες κάθε ταξιδιού είναι πολλές. Στο προηγούμενο ταξίδι μου είχα ατυχίες, κινδύνους, δύσκολες ημέρες εργασίας, εξαντλητικές διαδρομές και αρρώστιες, αλλά θα ήθελα να το κάνω ξανά, με όλο το πάθος.

-Τον Ιούνιο του 2015 θέλω να αρχίσω ένα νέο ταξίδι, σε νέα μέρη του πλανήτη, αλλά χρειάζομαι χρηματοδότηση.

-Μετά από αυτό το νέο ταξίδι θα έχω αρκετές εικόνες για να δημιουργήσω την πρώτη έκδοση του Άτλαντα, δημιουργώντας ένα σύμπαν διαφορετικής ομορφιάς.

Μπορείτε να βρείτε τη Μικαέλα στο facebook.com/mihaelanorocphoto, στο instagram.com/mihaelanoroc ή και στο twitter.com/mihaela_noroc.

Η Μικαέλα έχει ξεκινήσει καμπάνια στο indiegogo και έχει συγκεντρώσει ήδη 18.000 δολάρια για να χρηματοδοτήσει το επόμενο ταξίδι της.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της στο φωτογκάλερι.

Η 29χρονη Μικαέλα Νοροκ

Πηγή: The Toc

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.