ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατρέ μου, ονειρεύομαι γεμάτα χείλη, αλλά δεν θέλω να μοιάζω με πάπια. Γίνεται;

Αν τα χείλη της Τζολί δείχνουν πάνω της αισθησιακά, πιθανόν πάνω σας να δείχνουν απλώς αστεία. Αυτό και πολλά άλλα ενδιαφέροντα μάθαμε ρωτώντας τον ειδικό.

Γιατρέ μου, ονειρεύομαι γεμάτα χείλη, αλλά δεν θέλω να μοιάζω με πάπια. Γίνεται;
Δεν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος, το σχήμα και τον όγκο των χειλιών σας, αλλά φοβάστε να καταφύγετε στην αισθητική ιατρική; Τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να καταλήξετε με μόνιμο duck face; Άδικα ανησυχείτε.
Ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο και μας διέλυσε κάθε αμφιβολία.
Με ποια μέθοδο μπορώ να αλλάξω το σχήμα ή/και τον όγκο των χειλιών μου; Τι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος;
Η top μέθοδος για να αποκτήσετε αισθησιακά, σαρκώδη χείλη είναι το υαλουρονικό οξύ filler. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα στη μεσαία στοιβάδα του δέρματος. Η παχύρρευστη μορφή του συστατικού χρησιμοποιείται σε ενέσιμες τεχνικές για την αύξηση του όγκου αλλά και την βελτίωση του περιγράμματος των χειλιών.
Είναι επώδυνη η διαδικασία και πόση ώρα διαρκεί;
Καθόλου επώδυνη. Η διαδικασία είναι μεν ενέσιμη αλλά προηγείται επάλειψη αναισθητικής κρέμας στην περιοχή των χειλιών, λίγο πριν τη θεραπεία. Έτσι, το περισσότερο που μπορεί να νιώσει κανείς είναι μία μικρή ενόχληση την ώρα της ένεσης.
Μπορώ να πάω την επόμενη μέρα στη δουλειά μου; Υπάρχουν αντενδείξεις;
Μπορείτε να πάτε αμέσως μετά την θεραπεία για καφέ ή άλλη δραστηριότητα. Το υαλουρονικό οξύ δεν έχει κανέναν περιορισμό. Συνίσταται ωστόσο, κυρίως για λόγους ασφαλείας, να αποφύγετε το γυμναστήριο για 1-2 ημέρες. Η θεραπεία δεν έχει αντενδείξεις και μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου.
Θέλω να αποκτήσω γεμάτα χείλη, αλλά φοβάμαι πως θα παραμορφωθώ. Δεν θέλω να μοιάζω σαν να έχω μόνιμο duck face.
Ένας έμπειρος πλαστικός θα σεβαστεί τις αναλογίες του προσώπου σας και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τυχόν υπερβολικά αποτελέσματα που δεν σας κολακεύουν. Το μυστικό για να αποφύγετε το duck face είναι να μην αυξήσετε ποτέ το άνω χείλος περισσότερο από το κάτω. Η φύση ξέρει.
Το πάνω χείλος μου είναι πολύ λεπτό, ενώ το κάτω είναι κανονικό. Μπορώ να «πειράξω» μόνο το πάνω ή θα δείχνει αφύσικο το αποτέλεσμα;
Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ filler είναι ιδανικό γιατί μας επιτρέπει κυριολεκτικά να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Το συστατικό εγχέεται σε μορφή μικρο-σταγονιδίων, δηλαδή σε ελάχιστες δόσεις, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε με διάφορους τρόπους. Μπορούμε να αυξήσουμε το σύνολο των χειλιών μας, το άνω ή το κάτω χείλος ξεχωριστά, να διορθώσουμε το περίγραμμα των χειλιών μας ή και να αλλάξουμε το σχήμα τους αν αυτό δεν μας ικανοποιεί. Οι χειρισμοί του γιατρού είναι εξαιρετικά λεπτοί και εμείς έχουμε εικόνα της περιοχής την ίδια την στιγμή της θεραπείας. Όλα τα μεγέθη χειλιών δεν πάνε σε όλα τα πρόσωπα.
Μπορεί ο γιατρός να κρίνει ποιο μέγεθος ταιριάζει καλύτερα στο δικό μου σχήμα προσώπου και ποιο θα δέσει καλύτερα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μου;
Η ομορφιά είναι ζήτημα αισθητικής και αυτή ορίζεται από την αρμονία. Ο γιατρός ως επιστήμονας μπορεί να ορίσει ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος και σχήμα με βάση τις αναλογίες του προσώπου και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τον εμπιστευτείτε και οι απαιτήσεις σας να είναι ρεαλιστικές. Τα χείλη της Angelina Jolie Pitt μπορεί να είναι υπέροχα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πηγαίνουν σε όλες.
Τα χείλη μου είναι πολύ λεπτά, σχεδόν ανύπαρκτα. Ζηλεύω αυτές που έχουν σαρκώδη χείλη, αλλά από την άλλη, δεν θέλω μέσα σε μια μέρα να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Θέλω να τα «πειράξω» ελάχιστα, τόσο ώστε να φαίνεται απλώς ότι έχω κάνει ένα καλό μακιγιάζ.
Αυτό που θα χρειαστεί σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση μικρής ποσότητας υλικού, ώστε τα χείλη να αποκτήσουν υπόσταση και μερικές ακόμη «πινελιές» στο περίγραμμα για να δοθεί ένταση και εκφραστικότητα.
Αν το μετανιώσω, υπάρχει επιστροφή ή πρέπει να το υποστώ για όλη μου τη ζωή;
Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, καθώς πρόκειται για ένα συστατικό που σταδιακά απορροφάται από τον οργανισμό. Έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να «φορτωθείτε» σε όλη σας την ζωή ένα χαρακτηριστικό που δεν σας αρέσει. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 12μηνη κι αν, για οποιονδήποτε λόγο, μείνετε δυσαρεστημένη με το αποτέλεσμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον γιατρό να επαναφέρει τα χείλη σας στην προηγούμενη μορφή τους με την υαλουρονιδάση, ένα συστατικό που εξουδετερώνει τη δράση του υαλουρονικού οξέος. Ωστόσο, για να μην υποστείτε καμία ταλαιπωρία, επιλέξτε με σύνεση τον γιατρό σας.
Το αποτέλεσμα έχει ισόβια διάρκεια ή χρειάζεται ανανέωση; Αν ναι, κάθε πότε;
Παρότι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ filler αποτελεί μία μη επεμβατική διαδικασία, τα αποτελέσματά του συγκριτικά με άλλες μη χειρουργικές θεραπείες διαρκούν ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Για περίπου ένα χρόνο δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε την θεραπεία και θα μπορείτε να απολαύσετε τα νέα σας ζουμερά χείλη. Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα, απαιτείται επανάληψη της διαδικασίας μία φορά κάθε 12 μήνες.
Info
Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 216 7007070.
http://www.regen.gr/

Read Next

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
Περισσότερα από

Ομορφιά

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.