ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εxtensions μαλλιών: Η μυστηριώδης προέλευση του πιο διάσημου αξεσουάρ ομορφιάς

Ένα βίντεο-ρεπορτάζ εξερευνά τη σκοτεινή πραγματικότητα του εμπορίου μαλλιών.

Εxtensions μαλλιών: Η μυστηριώδης προέλευση του πιο διάσημου αξεσουάρ ομορφιάς

Η λέξη “extensions” προκαλεί πολύ συγκεκριμένες συνάψεις στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα. Παραπέμπει σε εντυπωσιακά hair looks, σε αστραπιαίες μεταμορφώσεις διασήμων και στη χειρότερη περίπτωση σε ατυχείς κομμώσεις που μαρτυρούν την ένδεια αισθητικών κριτηρίων.

Εκείνο που παραμένει ένα ανεξερεύνητο μυστήριο, είναι η προέλευσή τους. Η beauty editor του Refinery29, Lexy Lebsack, αποφάσισε να ακολουθήσει τη διαδρομή του πιο διάσημου αξεσουάρ μαλλιών, σε ένα βίντεο-ρεπορτάζ και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά ενδιαφέρον- όπως ανακάλυψε, η προέλευση των μαλλιών παραμένει μυστήριο ακόμη και για τα πιο εξειδικευμένα κομμωτήρια και hair salons του Χόλιγουντ.

Το εμπόριο μαλλιών είναι μια “σκοτεινή”, παράλληλη πραγματικότητα που χρονολογείται πίσω στο 1800. Σήμερα, τα μαλλιά θα ολοκληρώσουν το λαμπερό look της Naomi Campbell στο κόκκινο χαλί έχουν κατά πάσα πιθανότητα προέλθει από μια γυναίκα στο Βιετνάμ, που τα διαθέτει σε χαμηλή τιμή για να καταφέρει να αγοράσει τα βιβλία του γιου της για το σχολείο.

Η σημαντική έλλειψη σχετικής νομοθεσίας και ελέγχων, κάνει το εμπόριο μαλλιών ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πεδίο εκμετάλλευσης. Γυναίκες αναγκάζονται να πουλήσουν τα μαλλιά τους σε εξευτελιστικές τιμές (για 2 ή 3 δολάρια), ενώ οι προμηθευτές συχνά τις εξαπατούν και εξαφανίζονται λίγο μετά τη συναλλαγή. Σήμερα, τα μαλλιά προέρχονται κυρίως από το Περου, τη Μαλαισία, την Ινδία, την Καμπότζη και τη Βενεζουέλα, ενώ συχνά παρατηρούνται περιστατικά κλοπής μαλλιών, αφού το σχετικό εμπόριο είναι για πολλούς ο μόνος τρόπος επιβίωσης.

Εκτός από την προέλευση, η ποιότητα παίζει κυρίαρχο ρόλο στο εμπόριο μαλλιών- κάποιοι προμηθευτές επεξεργάζονται τις τρίχες με χημικές ουσίες και σιλικόνη για να καλύψουν την κακή ποιότητά τους, με αποτέλεσμα τα πρόσθετα μαλλιά να φθείρονται σχεδόν αμέσως.

Σήμερα, μια σημαντική πηγή προμήθειας είναι η Ινδία και συγκεκριμένα οι ινδικοί ναοί όπου οι πιστοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο και ξυρίζουν το κεφάλι τους, προσφέροντας τα μαλλιά τους ως δώρο στους θεούς. Αυτό είναι εξαιρετικά επικερδές για τους ναούς, καθώς μπορεί να τους αποφέρει ως και 7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η Lebsack ταξίδεψε στο Βιετνάμ και παρακολούθησε από κοντά έναν προμηθευτή, καθώς αυτός ταξίδευε στις επαρχιακές περιοχές, όπου τα πλούσια, μακριά μαλλιά των γυναικών θεωρούνται σύμβολο θηλυκότητας. Ο ίδιος είναι διάσημος για τις έντιμες συναλλαγές του και τα λεφτά που προσφέρει στις γυναίκες για να αποχωριστούν τα μαλλιά τους καλύπτουν τα έξοδά τους για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μια γενική, “πρώτη” απάντηση στο ζήτημα της προέλευσης είναι το ότι, πίσω από τα extensions που μεταμορφώνουν τις εμφανίσεις των σταρς, βρίσκονται γυναίκες σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις πτυχές του πολύπλοκου αυτού ζητήματος, θα δεις στο βίντεο παρακάτω.


















Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.