0
SHARES

Η Ελ Μακφέρσον μπορεί να μην έγινε ποτέ τόσο διαχρονικά διάσημη όσο η Κέιτ Μος, η Ναόμι Κάμπελ ή η Σίντι Κρόφορντ. Ήταν όμως εκείνη, που ανάμεσα σε όλα τα θεϊκά κορμιά των supermodels (που σε αντίθεση με σήμερα, έδειχναν πιο γεμάτα και υγιή) κατάφερε να αποσπάσει το παρατσούκλι «Τhe Body» για τις ιδανικές αναλογίες της. 

Το supermodel είναι σήμερα 54 χρονών και διατηρεί το σώμα της αψεγάδιαστο- αλλάζοντας, στην πορεία, πολλά πράγματα στις συνήθειες και τη διατροφή της. Όπως δήλωσε, όμως, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αλλαγή ήταν αυτή που έκανε στη διατροφή της, μόλις πέρασε τα 50. 

«Άρχισα να παίρνω βάρος στη μέση και τους γοφούς μου- κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Τα πόδια μου άρχισαν να βαραίνουν και ένιωθα να μην έχω ενέργεια. Αυτό επηρέασε και τη διάθεσή μου. Δεν είχα πια έμπνευση και όρεξη και δεν κοιμόμουν καλά», εξήγησε σε γυναικείο σάιτ. 

 

 

Μετά από συζητήσεις με το διατροφολόγο της, αποφάσισε να ακολουθήσει μια αλκαλική διατροφή. Η βασική αρχή της αλκαλικής διατροφής είναι να διατηρείται το PH του οργανισμού σταθερό- κάτι που επιτυχγάνεται με την κατανάλωση αλκαλικών τροφών, δηλαδή κυρίως φρούτων και λαχανικών. Σταδιακά, η Μακφέρσον έκοψε τη ζάχαρη, το σιτάρι και τα ζωϊκά προϊόντα και σύντομα, είδε μεγάλες αλλαγές στο μυαλό και το σώμα της. 

«Το δέρμα μου καθάρισε από τα σημάδια, που νόμιζα ότι οφείλονταν στον ήλιο, αλλά τελικά οφείλονταν στη ζάχαρη. Το πεπτικό μου σύστημα λειτουργούσε καλύτερα και έχασα λίγα κιλά. Η διάθεσή μου άλλαξε», δήλωσε. 

Αν και η αλκαλική διατροφή είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, που χρειάζεται προσοχή και σωστή καθοδήγηση, φαίνεται ότι το μοντέλο βρήκε τη λύση που αναζητούσε. 

Δες στο βίντεο τις καλύτερες στιγμές της στην πασαρέλα. 

 

TAGS