ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπορώ να συνδυάσω σούπερ γρήγορο μαύρισμα με προστασία;

Η Vichy έχει τις λύσεις για να δώσει στη γυναίκα το πολυπόθητο μαύρισμα χωρίς να διακυβευθεί η υγεία της επιδερμίδας

Μπορώ να συνδυάσω σούπερ γρήγορο μαύρισμα με προστασία;

Οι ειδικοί μας προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τους κινδύνους από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ο κόσμος της μόδας επιχειρεί να μας πείσει ότι το μαύρισμα είναι out. Τίποτα όμως δεν μπορεί να μετριάσει τη χαρά μας όταν αποκτάμε αυτό το υπέροχο, λαμπερό χρώμα καλοκαιριού… ιδίως όταν δεν έχει χρειαστεί να κάνουμε συμβιβασμούς στην προστασία και την ομορφιά της επιδερμίδας μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας βρίσκονται τα μελανοκύτταρα, μια ειδική κατηγορία κυττάρων, τα οποία παράγουν μελανίνη, τη χρωστική ουσία που αποτελεί το φυσικό φωτοπροστατευτικό μας από τις ακτίνες UV. Το μπρούτζινο χρώμα που αποκτάμε είναι αποτέλεσμα ενός πολύπλοκου μηχανισμού. Μόλις οι ακτίνες του ήλιου γίνουν αισθητές από την επιδερμίδα, τα μελανοκύτταρα παίρνουν εντολή από το DNA να συνθέσουν τυροσίνη, ένα αμινοξύ το οποίο, μέσα σε μικροσκοπικούς σάκους, τα μελανοσώματα, μετατρέπεται με τη βοήθεια ενζύμων, σε μελανίνη. Τα μελανοσώματα, φορτωμένα με μελανίνη, ταξιδεύουν μέχρι την επιφάνεια της επιδερμίδας κι εκεί ανοίγουν σαν ομπρέλα για να την προστατέψουν από τις ακτίνες UV, χαρίζοντάς μας συγχρόνως το μαύρισμα που τόσο επιθυμούμε . Τα επίπεδα παραγωγής μελανίνης δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Εξαρτώνται από τον φωτότυπο, το φύλο (οι γυναίκες μαυρίζουν δυσκολότερα), την ηλικία και βέβαια το χρόνο έκθεσης της επιδερμίδας μας στον ήλιο.

Πως μπορούμε να επιταχύνουμε μα ασφάλεια αυτή τη διαδικασία;

Μέσω της διατροφής: Τροφές όπως η γαλοπούλα, το ψάρι, τα ασπράδια των αυγών, το αβοκάντο, το γιαούρτι, το σουσάμι κ.α , ενισχύουν τη σύνθεση τυροσίνης. Επίσης, τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή όπως είναι τα καρότα, η ντομάτα, τα βερίκοκα κ.α, συμβάλλουν στην αύξηση παραγωγής μελανίνης και επιταχύνουν το μαύρισμα.

Μπορώ να συνδυάσω σούπερ γρήγορο μαύρισμα με προστασία;
Ideal Soleil Αντηλιακό Γαλάκτωμα - Gel SPF 50

Με «έξυπνα» αντηλιακά προϊόντα νέας τεχνολογίας: Οι συνθέσεις αυτές, χωρίς να χρησιμοποιούν αυτομαυριστικούς παράγοντες (δεν είναι δηλαδή self-tanners) έχουν εμπλουτιστεί με ενεργοποιητές μελανίνης, δηλαδή συστατικά που βελτιώνουν και επιταχύνουν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής μελανίνης, προσφέροντάς μας γρήγορο μαύρισμα και υψηλή προστασία. Το ιδανικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι!

Για να αποκτήσουμε το φωτεινό χρώμα που ονειρευόμαστε, σε πρόσωπο και σώμα, αποφεύγοντας το κοκκίνισμα και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας θα πρέπει να αναζητήσουμε μια σύνθεση με σύστημα φίλτρων ευρέος φάσματος και υψηλής απόδοσης για αποτελεσματική προστασία από τις UVB, τις UVA και τις μακρές UVA (SPF 30 και SPF 50+) Για ομοιόμορφο, ομοιογενές και λαμπερό μαύρισμα που διαρκεί, το αντηλιακό μας θα πρέπει να είναι περιέχει ενυδατικούς παράγοντες σε υψηλή συγκέντρωση.

Ideal Soleil Αντιηλιακό Γαλάκτωμα SPF 50

Τέλος, για βέλτιστο μαύρισμα που εξελίσσεται γρήγορα, το αντηλιακό μας θα πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά που επιταχύνουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης

Οι αντηλιακές συνθέσεις με δροσερές, λεπτόρρευστες υφές, που είναι ανθεκτικές στο νερό και τον ιδρώτα είναι ιδανικές για όσες –και όσους- από εμάς αναζητάμε ομοιόμορφο, γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα, αλλά αντιπαθούμε τα προϊόντα που αφήνουν γυαλάδα και λιπαρότητα στο πρόσωπο. Τα αντηλιακά σώματος σε μορφή σπρέι που ψεκάζουν πάνω, κάτω και πλαγίως, αντέχουν στο νερό και δεν … γεμίζουν άμμο, είναι ιδανικά για εμάς που αναζητάμε υψηλή, ακόμα και πολύ υψηλή, προστασία, ενυδάτωση, και γρήγορο μαύρισμα, εύκολα, πρακτικά και απλά. Με ένα ψιτ…

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.