ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το «ήθος» των μακριών μαλλιών και η θεωρία της Ραπουνζέλ

Ευσεβής πόθος αλλά και επιπλέον φροντίδα. Τέσσερα ενδεικτικά looks, που συνδυάζουν το στυλ με το μήκος εξηγούν γιατί «όσο πιο μακριά τόσο πιο πολλές οι συμβουλές».

Το «ήθος» των μακριών μαλλιών και η θεωρία της Ραπουνζέλ

Τα μακριά μαλλιά είναι εξαιρετικά θηλυκά. Και είναι και ο μεγάλος καημός των περισσότερων γυναικών, που από κοριτσάκια εύχονταν να έχουν για πάντα στιλπνά, πλούσια μαλλιά, τα οποία θα κυμάτιζαν χαριτωμένα σε κάθε τους βήμα. Φυσικά, για να μπορέσει μια γυναίκα να διατηρήσει το μεγάλο μήκος των μαλλιών της, οφείλει να τα περιποιείται με συνέπεια και να επισκέπτεται συχνά το κομμωτήριό της για να απομακρύνει τις ξηρές, ατίθασες άκρες, που απειλούν το σχήμα τους. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξει είναι το κούρεμα: μόνο αν είναι το κατάλληλο θα αναδείξει τις γωνίες του προσώπου, διαφορετικά θα το καταδικάσει. Εδώ, σας παρουσιάζουμε τέσσερα, διαφορετικά κουρέματα για να εμπνευστείτε, να το συζητήσετε με τον κομμωτή σας και να επιλέξετε με ασφάλεια αυτό που ταιριάζει στον δικό σας τύπο.

Blake Lively

Το «ήθος» των μακριών μαλλιών και η θεωρία της Ραπουνζέλ

Layers στο μπροστινό μέρος των μαλλιών. Ένα κούρεμα που ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα, ανάλογα με τον τρόπο που θα το διαχειριστείτε. Στα οβάλ πρόσωπα, η φράντζα πρέπει να ξεκινάει ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά, ενώ στα στρογγυλά και τετράγωνα λίγο πιο πάνω. Ιδανικό κούρεμα για όσες έχουν πλούσια, ίσια μαλλιά και χρειάζονται ένα απαλό touch για να ενισχυθεί η κίνησή τους.

Beyonce

Πλούσιες, ελεύθερες μπούκλες. Οι φυσικές μπούκλες, για να δουλεύονται καλύτερα και να μειώνεται ο όγκος τους, πρέπει να έχουν μεγάλο μήκος. Γι’ αυτόν το λόγο, τα layers ξεκινούν στο ύψος του λαιμού και όχι παραπάνω. Οι ειδικοί, μάλιστα, προτείνουν τα σγουρά μαλλιά να κόβονται όταν είναι στεγνά, καθώς έτσι αποκαλύπτεται ο πραγματικός τους όγκος και αποφεύγονται τα λάθη. Οι απαλές μπούκλες ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα. Αποφύγετέ τις αν έχετε πολύ μικρό πρόσωπο, γιατί θα χαθεί, ή τετράγωνο, γιατί θα εντείνουν τον όγκο του.

Taylor Swift

Bangs, φράντζα ή αφέλειες. Όπως κι αν το πείτε, το ίδιο κάνει. Αν θέλετε μια έντονη αλλαγή στα μαλλιά σας, η 60’s style φράντζα της Taylor Swift είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή. Αρκεί να μην είναι αυστηρά κομμένη στα τελειώματά της, για να διατηρούν την ελαφρότητά της, και το υπόλοιπο μήκος των μαλλιών να διανθίζεται με απαλά layers που δεν κάνουν έντονο contrast. Η φράντζα, ανάλογα με το μήκος της, ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα. Αν έχετε πολύ οβάλ σχήμα, καλό είναι να μην την προτιμήσετε.

Lana Del Rey

Πολύ μεγάλο μήκος. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει την υγεία και την στιλπνότητα των μαλλιών σας. Τα πολύ μακριά μαλλιά ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα, αλλά είναι απαγορευτικά για όσες έχουν λεπτή τρίχα, γιατί θα πέφτουν βαριά στους ώμους και θα φαίνονται άχαρα. Από την άλλη, τα μακριά μαλλιά δίνουν μεγάλες δυνατότητες σε όσες γυναίκες έχουν χρόνο και φαντασία. Σκεφτείτε πόσες πολλές και διαφορετικές πλεξούδες μπορείτε να δημιουργήσετε και αρχίστε να τα μακραίνετε από σήμερα κιόλας!

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.