ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 κόλπα ομορφιάς με σύμμαχο τη βαζελίνη

Δείτε πόσες χρήσεις μπορεί να έχει η βαζελίνη στην καθημερινή σας περιποίηση.

15 κόλπα ομορφιάς με σύμμαχο τη βαζελίνη

Καμία γυναικεία τσάντα δεν είναι πλήρης δίχως ένα κουτάκι βαζελίνη. Και ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο καλή ως lip balm (φυλακίζει την υγρασία στα χείλη αντί να τα ενυδατώνει) η βαζελίνη έχει τόσες διαφορετικές χρήσεις που πραγματικά είναι το καλύτερο προϊόν που θα αγοράσετε και μάλιστα πάρα πολύ φθηνά. Διαβάστε παρακάτω 15 κόλπα ομορφιάς:

1. Τονίστε τα ζυγωματικά

Ο ευκολότερος τρόπος για να δώσετε στο δέρμα σας μια φυσική λάμψη είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιείται από δεκάδες επαγγελματίες μακιγιέρ στο χώρο της μόδας. Απλά πάρτε λίγο βαζελίνη με το δείκτη σας και βάλτε απαλά κατά μήκος των ζυγωματικών σας για να δώσετε στο δέρμα σας μια ακτινοβόλο λάμψη που θα διαρκέσει για ώρες. Αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνετε, μετά το make up, το ρουζ και την πούδρα σας.

2. Κάντε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο

Η βαζελίνη φράζει τους πόρους οπότε το δέρμα σας θα σταματήσει να απορροφά το άρωμα και έτσι θα διαρκέσει περισσότερο. Απλώστε λίγη στα σημεία που σκοπεύετε να το ψεκάσετε και το άρωμα θα καθίσει πάνω στη βαζελίνη και έτσι θα μυρίζεται όμορφα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Αφαιρέστε την κόλλα από τις βλεφαρίδες

Τρίψτε λίγο βαζελίνη στις άκρες των δακτύλων σας και κάντε απαλό μασάζ στις βλεφαρίδες σας για να αφαιρέσετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες αλλά και τα τελευταία υπολείμματα της κόλλας.

4. Χρησιμοποιήστε τη ως διάφανη μάσκαρα

Η βαζελίνη είναι επίσης ένα αρκετά αξιοπρεπές υποκατάστατο μάσκαρας, αν έχετε βάψει έντονα τα χείλη σας και θέλετε να έχετε περιποιημένες βλεφαρίδες αλλά θέλετε να φαίνονται φυσικές. Απλά χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

5. Aποτρέψτε το "τρέξιμο" της βαφής μαλλιών

Αν βάφετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι τότε αλείψτε βαζελίνη στο μέτωπό σας κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής των μαλλιών σας αλλά και στους κροτάφους. Θα δράσει σαν εμπόδιο ανάμεσα στο δέρμα και τη βαφή και έτσι δε θα απορροφηθεί και δε θα βάψει την περιοχή γύρω από τα μαλλιά σας.

15 κόλπα ομορφιάς με σύμμαχο τη βαζελίνη

6. Aποτρέψτε τις καταστροφές που συμβαίνουν από τις κρέμες μαυρίσματος

Το ίδιο με τη βαφή μαλλιών ισχύει και για όταν χρησιμοποιείτε κρέμες μαυρίσματος στο σπίτι. Τρίψτε βαζελίνη σε προβληματικές περιοχές, όπως στους καρπούς, τα γόνατα και τους αγκώνες για να μη σχηματιστούν ραβδώσεις από την κρέμα.

7. Βοηθήστε την επούλωση από ηλιακό έγκαυμα

Όπως ήδη είπαμε η βαζελίνη δεν διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες, αλλά θα βοηθήσει το δέρμα σας να μη χάσει την υγρασία του, λειτουργώντας ως ασπίδα μεταξύ του δέρματος και του αέρα. Απλώστε στην περιοχή που έχετε καεί αμέσως, και φυσικά αποφύγετε μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο.

8. Διατηρείστε τα φρύδια σας περιποιημένα

Χτενίστε με λίγο βαζελίνη τα φρύδια σας για να τα κρατήσει σε φόρμα όλη την ημέρα. Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο προϊόν για τα φρύδια η βαζελίνη θα το κρατήσει στη θέση του μέχρι την ώρα του ύπνου.

9. Μετατρέψτε κάθε ματ κραγιόν σε γυαλιστερό

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο χειλιών για να εφαρμόσετε ένα στρώμα βαζελίνης πάνω από οποιοδήποτε ματ κραγιόν ώστε να του δώσετε ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Επίσης θα εμποδίσει τη χρωστική ουσία να στέγνωσει τα χείλη σας.

10. Μετατρέψτε οποιαδήποτε σκιά ματιών σε κραγιόν

Απλά αναμίξτε λίγη από την αγαπημένη σας σκιά με ελάχιστη βαζελίνη, χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι και απλώστε το άμεσα επάνω στα χείλη. Αυτή είναι μια καταπληκτική ιδέα, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα πιο πειραματικό χρώμα στα χείλη χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

11. Δώστε στα μαλλιά σας ένα wet look

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για τα μαλλιά το καλοκαίρι του 2016 είναι τα κολλημένα προς τα πίσω μαλλιά, αλλά πώς μπορείτε να τα δαμάσετε όταν ακόμα και τα πιο σκληρά προϊόντα τζελ δεν τα καταφέρνουν; Λίγη βαζελίνη θα κρατήσει ακόμη και τις πιο ατίθασες τούφες στη θέση τους.

12. Θεραπεία για την ψαλίδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης ώστε να περάσετε τις άκρες των μαλλιών σας που έχουν ψαλίδα. Βάλτε λίγη ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σας και στρίβοντας τα μαλλιά σας σε τούφες περάστε τις άκρες λίγες-λίγες.

13. Τέλειο μανικιούρ πάντα

Περάστε με λίγη βαζελίνη της άκρες των νυχιών σας με μια μπατονέτα ώστε να αποτρέψετε το πασάλειμα με το μανό. Θα φροντίσει και τις παρανυχίδες σας ταυτόχρονα.

14. Αφαιρέστε το επίμονο μακιγιάζ

Απλώστε λίγο βαζελίνη πάνω σε ένα πανί από μουσελίνα για να απαλλαγείτε ακόμα και από την πιο δυνατή μάσκαρα, μολύβι ή κραγιόν. Αμέσως μετά καθαρίστε το πρόσωπό σας με το αγαπημένο σας καθαριστικό για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη που έχουν απομείνει.

15. Οικονομική κρέμα νυκτός

Μπορεί να μην περιέχει συστατικά αντι-γήρανσης ή να μυρίζει σαν τριαντάφυλλα αλλά η βαζελίνη είναι μια αρκετά αξιοπρεπής κρέμα νύχτας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, απλώστε μια στρώση προϊόντος πριν πάτε για ύπνο και θα ξυπνήσετε με πιο απαλό και πιο ενυδατωμένο δέρμα, αφού η βαζελίνη θα αποτρέψει τυχόν απώλεια υγρασίας όλη τη νύχτα. Και μην ανησυχείτε, η βαζελίνη είναι μη φαγεσωρογόνο οπότε δεν θα φράξουν οι πόροι και δε θα δημιουργηθούν κηλίδες.

Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

Περισσότερα από

Ομορφιά

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.