ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από την Κορέα για λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Ένας θησαυρός μυστικών περιποίησης αποκαλύπτεται από τη μαγική Άπω Ανατολή.

10 μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από την Κορέα για λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Εάν ταξιδέψετε ποτέ στην Άπω Ανατολή, θα παρατηρήσετε ότι οι Ασιάτισσες έχουν μακράν το καλύτερο δέρμα σε ολόκληρη την υφήλιο. Εάν συγκεριμένα βρεθείτε στη Ν. Κορέα, θα συναναστραφείτε με ντόπιες γυναίκες, οι οποίες τι και εάν έχουν πατήσει τα πενήντα, μοιάζουν περισσότερο με εικοσάρες. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για την περιποίηση του προσώπου τους, οι συγκεκριμένες κυρίες εμπνέονται από την παράδοση. Μάλιστα, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν δερματικά μικροπροβλήματα στην καθημερινότητά τους, ποτέ δεν καταφεύγουν στη λήψη χημικών σκευασμάτων, καθώς τα θεωρούν βλαβερά για το δέρμα τους.

Αυτές είναι λοιπόν οι 10 αγαπημένες συνήθειες ομορφιάς, που μπορείς να υιοθετήσεις κι εσύ, εάν θες να αποκτήσεις πορσελάνινη επιδερμίδα.

1. Ο κανόνας των 10 δευτερολέπτων

Για να έχεις δέρμα καθαρό, υγιές και λαμπερό, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα, 10 δευτερόλεπτα αφού βγεις από το μπάνιο σου. Οι πόροι έχουν ήδη ανοίξει και έτσι η επιδερμίδα σου ενυδατώνεται κατευθείαν. Γι' αυτό ποτέ μην ξεχνάς την ενυδατική σου.

2. Μασάζ με ζεστή πετσέτα

Κάνε το τέλειο μασάζ με μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα. Μπορείς κατά διαστήματα να χρησιμοποιήσεις και λαδάκι για να αποκτήσει μεγαλύτερη ελαστικότητα το δέρμα σου.

3. Μπωλ με παγωμένο νερό

Αφού έχεις αφαιρέσει το μέικ απ, βούτηξε το πρόσωπό σου μέσα σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 15-30 δευτερόλεπτα. Και θα δεις την επιδερμίδα σου να αναζωογονείται και να αποκτά μια αλαβάστρινη όψη.

4. Αφρός ξυρίσματος για την καταπολέμηση της ακμής

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής, δεν έχεις παρά να εφαρμόσεις λίγο αφρό ξυρίσματος για ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ για 5-10 λεπτά στα προβληματικά σημεία. Στη συνέχεια ξεπλένεις καλά το πρόσωπό σου και το επαναλαμβάνεις άλλες 2 φορές τη βδομάδα.

10 μυστικά ομορφιάς κατευθείαν από την Κορέα για λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα
Εάν ταξιδέψετε ποτέ στην Άπω Ανατολή, θα παρατηρήσετε ότι οι Ασιάτισσες έχουν μακράν το καλύτερο δέρμα σε ολόκληρη την υφήλιο.

5. Μάσκα ομορφιάς από φύκια

Ο λαός της Κορέας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα φύκια, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Γι' αυτό το λόγο, δεν το έχουν εντάξει μόνο στη διατροφή τους, αλλά και στις καθημερινές συνήθειες περιποίησης. Βάλε λοιπόν λίγα φύλλα φυκιού μαζί με νερό και στη συνέχεια κάνε μάσκα προσώπου με το μείγμα αυτό για 15 λεπτά. Και τότε θα δεις την επιδερμίδα σου να αλλάζει ριζικά.

6. Τονωτική λοσιόν από χοντρό αλάτι

Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποίησε την “αλατισμένη” αυτή λοσιόν κάθε πρωί για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου.

7. Εδικά μικρά αντισηπτικά αυτοκόλλητο για τα σπυράκια

Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι επιρρεπής στα σπυράκια, χρησιμοποίησε αυτά τα αυτοκόλλητα με το αντισηπτικό, κατά προτίμηση, το βράδυ.

8. Γάλα σόγιας για ενυδάτωση

Βούτηξε μία γάζα μέσα σε γάλα σόγιας και στη συνέχεια τοποθέτησέ την σε καθαρό πρόσωπο για περίπου 15-20 λεπτά. Επανέλαβε δυο φορές τη βδομάδα. Εκτός από το δέρμα σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γάλα αυτό και στα μαλλιά σου, εάν αυτά είναι αφυδατωμένα και θαμπά.

9. Κουκούλι μεταξοσκώληκα

Μπορεί να σας ακουστεί κάπως περίεργο, αλλά μπορείτε να αγοράσετε κουκούλι μεταξοσκώληκα διαδικτυακά, προκειμένου να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας, καθώς είναι μία από τις πιο παλιές αγαπημένες συνήθειες ομορφιάς των γυναικών από τη μακρινή Άπω Ανατολή.

10. Λεμόνι για πιο απαλό δέρμα

Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και χρησιμοποίησε το χυμό για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα, τους μαύρους πόρους και να βελτιώσεις την ελαστικότητα της επιδερμίδας σου. Σε περίπτωση που έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, συμβουλέψου και το δερματολόγο σου.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.