ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 μαθήματα ομορφιάς που δίδαξε η Τζάκι Κένεντι

Γιατί κανείς δεν αντιστάθηκε στην γοητευτική ηλιοκαμένη επιδερμίδα της, είτε ήταν πλανητάρχης, είτε πάμπλουτος εφοπλιστής.

10 μαθήματα ομορφιάς που δίδαξε η Τζάκι Κένεντι

Η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, γνωστή και αγαπημένη ως Τζάκι, υπήρξε πρότυπο ομορφιάς των 60s με σημαντική επιρροή στα trends της εποχής. Άλλωστε ποιος μπορεί να ξεχάσει το ανεπανάληπτο hair flip χτένισμά της, τα έντονα και εκφραστικά φρύδια της, όπως επίσης και τα τεράστια γυαλιά ηλίου – must have item κάθε εμφάνισής της. Η Τζάκι από την θέση της Πρώτης Κύριας, δίδαξε δυναμισμό σε κάθε γυναίκα που ονειρεύεται να ακολουθεί την καρδιά της σε κάθε τι που την κάνει να αισθάνεται και να φαίνεται όμορφη. Και επειδή η Τζάκι ορκίζονταν πιστά σε διαχρονικές αξίες ομορφιάς, ορίστε 10 πολύτιμα μαθήματα από την beauty routine της.

Η Τζάκι από την θέση της Πρώτης Κύριας, δίδαξε δυναμισμό σε κάθε γυναίκα που ονειρεύεται να ακολουθεί την καρδιά της σε κάθε τι που την κάνει να αισθάνεται και να φαίνεται όμορφη. Και επειδή η Τζάκι ορκίζονταν πιστά σε διαχρονικές αξίες ομορφιάς, ορίστε 10 πολύτιμα μαθήματα από την beauty routine της.

1.Το κραγιόν, αναπόσπαστο αξεσουάρ μιας εμφάνισης

Έτσι αντιμετώπιζε η Τζάκι Κένεντι τα αμέτρητα lipsticks που κρατούσε στο boudoir της σαν θησαυρό. Παρά το ελάχιστο και διακριτικό μακιγιάζ της, η πρώην Πρώτη Κύρια δεν ξεχνούσε ποτέ το κραγιόν της, το οποίο πολλές φορές συνδύαζε με τις αποχρώσεις των ταγιέρ της. Αγαπημένο χρώμα το φλογερό κόκκινο καθώς και το peach-pink.

10 μαθήματα ομορφιάς που δίδαξε η Τζάκι Κένεντι

2.Πλούσια, καλοσχηματισμένα φρύδια

Πριν ακόμα γίνουν τάση τα έντονα, πυκνά φρύδια, η Τζάκι υιοθέτησε το στιλ αυτό δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο βλέμμα της. Φρόντιζε τα φρύδια της να είναι πάντα περιποιημένα και σωστά γεμισμένα, ενώ της άρεσε να δείχνουν ανακατεμένα.

3. Less is more

Ήταν το moto της καθώς μεγάλωνε. Η Τζάκι πάντα απέφευγε τις υπερβολές στο μακιγιάζ, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων και έχοντας αποκτήσει φυσικά τις γοητευτικές καφέ κηλίδες στο πρόσωπο της, φρόντιζε να καλύπτει τον αποχρωματισμό αυτό με ένα ελαφρύ foundation, με διακριτική λάμψη και φρεσκάδα στο φινίρισμά του.

4. Πλενόταν με σαπούνι από την Νεκρά Θάλασσα

Έχοντας γυρίσει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας, η Πρώτη Κύρια των ΗΠΑ ορκιζόταν πιστά στις θεραπευτικές ιδιότητες της Νεκράς Θάλασσας. Το σαπούνι λάσπης του προσωπικού της δερματολόγου Ερνό Λάζλο ήταν το μυστικό «όπλο» της για δέρμα λείο και λαμπερό δέρμα. Η απολέπιση ήταν μια θεραπεία που φρόντιζε να πραγματοποιεί τακτικά μόνη της στο σπίτι.

5. Η ενυδατική κρέμα έσωσε την επιδερμίδα της από κακές συνήθειες

Όπως προαναφέραμε πίσω από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της βρισκόταν ο δερματολόγος Ερνό Λάζλο, ένας από τους διασημότερους ειδικούς της εποχής, ο οποίος μάλιστα φρόντισε και την αλαβάστρινη επιδερμίδα της Μέριλιν Μονρόε. Για να διατηρήσει το δέρμα της νεανικό και φωτεινό, χρησιμοποιούσε την ενυδατική κρέμα του Λάζλο, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Η Τζάκι είχε εξομολογηθεί πως η ενυδατική κρέμα ήταν αυτή που έσωσε την επιδερμίδα της από την κακή συνήθεια του καπνίσματος.

6. Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Ίσως από τις δημοφιλέστερες beauty συνήθειες της πρώην Πρώτης Κύριας. Ο προσωπικός της makeup artist, Peter Lamas, έχει αποκαλύψει πως η Τζάκι κοιμόταν πάντα σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη αφενός για να μην καταστρέφει τα μαλλιά της και αφετέρου για να αναπνέει η επιδερμίδα του προσώπου της σε όλη την διάρκεια της νύχτας.

7. Βρείτε το signature άρωμα σας

Ένα αισθησιακό άρωμα με νότες κεχριμπαριού και περγαμόντου ήταν η καθημερινή ευωδία της Τζάκι. Πίστευε πως κάθε γυναίκα πρέπει να βρει το κατάλληλο για εκείνη άρωμα, το οποίο δεν θα αποχωρίζεται πότε.

8. Μαντίλι στα μαλλιά για το lazy day look της

Ακόμα και η φαινομενικά τέλεια Πρώτη Κυρία, μερικές μέρες δικαιούται ρεπό. Για κάθε bad hair day που αντιμετώπιζαν τα μαλλιά της, η Τζάκι είχε βρει το μυστικό: ένα μεταξωτό μαντίλι στο κεφάλι.

9. Το λάδι μαλλιών σύμμαχός της ενάντια στο φριζάρισμα

Το εμβληματικό hair look της Κένεντι υπήρξε το πιο iconic trend της εποχής, με πολλές γυναίκες να αναζητούν στο κομμωτήριο το συγκεκριμένο χτένισμα. Για να προστατέψει το ανεκτίμητο αυτό στολίδι της εφάρμοζε στις άκρες λίγο λάδι μαλλιών, το οποίο της χάριζε απαλότητα και λάμψη.

10. Και το face oil για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη

Ένα ακόμα αγαπημένο skin care προϊόν της Τζάκι ήταν το λάδι προσώπου, από την σειρά του Ερνό Λάζλο. Το χρησιμοποιούσε για να προσφέρει στο δέρμα της εντατική ενυδάτωση και θρέψη.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".