ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πρέπει, τελικά, να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους;

Όταν κάνεις ντους είναι εύκολο και πρακτικό να καθαρίζεις και την επιδερμίδα του προσώπου σου. Όμως υπάρχουν κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθείς για ασφαλή καθαρισμό

Πρέπει, τελικά, να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους;

Είσαι κουρασμένη, είναι αργά και το ντους είναι η πιο εύκολη και ξεκούραστη επιλογή όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, από την κορυφή έως τα νύχια. Όμως η επιδερμίδα του προσώπου έχει ειδικές ανάγκες και ευαισθησίες και απαιτεί προσοχή αν δε θέλεις να προκαλέσεις ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Τα πλεονεκτήματα της ντουζιέρας

Όταν πλένεις το πρόσωπό σου στον νιπτήρα έχεις περιορισμό χώρου, γεμίζεις παντού νερά, ακόμη και στα ρούχα ή τα μαλλιά σου. Όταν όμως είσαι στην άνεση της ντουζιέρας σου, και είσαι έτσι και αλλιώς βρεγμένη, μπορείς άφοβα να πλύνεις το πρόσωπό σου όση ώρα θέλεις ενώ έχεις εύκολη πρόσβαση σε σημεία που συχνά αμελείς, όπως ο λαιμός και τα σημεία πίσω από τα αυτιά. Γενικά, είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία, δεν απαιτεί προετοιμασία και προσφέρει καθαριότητα σε πρόσωπο, σώμα ή/και μαλλιά.

Τι πρέπει να προσέξεις

* Ρύθμισε τη θερμοκρασία: το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου είναι πως χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό. Το καυτό νερό διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού προκαλώντας ερεθισμούς και ξηρότητα. Ειδικά αν έχεις ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα θα πρέπει να αποφεύγεις τις υψηλές θερμοκρασίες. Το πρόβλημα είναι πως, όταν κάνεις ντους, επιλέγεις ζεστό νερό για να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα. Για το πρόσωπο όμως πρέπει να επιλέγεις χλιαρό νερό – γύρω στους 30ºC – το οποίο τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενώ βοηθά να ανοίξουν οι πόροι ώστε να απομακρύνεις, με τον καθαρισμό, τους ρύπους και τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα.

* Απόφυγε το σαπούνι: τα κλασικά σαπούνια καθαρισμού (αλλά και τα αφρόλουτρα) περιέχουν συνήθως χημικά συστατικά που δεν είναι κατάλληλα για χρήση στην επιδερμίδα του προσώπου. Το πρόβλημα είναι πως αφαιρούν την υγρασία από την επιφάνειά της και διαταράσσουν την ισορροπία του μικροβιώματος και, άρα, του επιδερμικού φραγμού. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίσεις να υπάρχει στο μπάνιο σου ένα εξειδικευμένο προϊόν καθαρισμού, με απαλή σύνθεση, ανάλογα πάντα με τον τύπο δέρματος σου, που θα αφαιρεί ρύπους, μακιγιάζ και λιπαρότητα αλλά όχι τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας.


Read Next

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;