ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 βήματα για τέλειο σώμα

Απαλλάξου από την κυτταρίτιδα και απόκτησε το σώμα των ονείρων σου ακολουθώντας την πιο έξυπνη ρουτίνα περιποίησης.

10 βήματα για τέλειο σώμα

Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών είναι η τελευταία ευκαιρία για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Εννοείται πως δεν είναι εύκολη η πορεία που θα διανύσεις μέχρι να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθήσεις. Συνδύασε διατροφή, γυμναστική αλλά και καλλυντικές κρέμες για να δεις ορατά και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ξεκίνα σήμερα κιόλας ακολουθώντας τα παρακάτω 10 βήματα!

1 Μην επαναπαύεσαι αν δεν έχεις περιττά κιλά. Η κυτταρίτιδα αφορά και τις λεπτές γυναίκες αφού οφείλεται κυρίως στον τρόπο ζωής (κυρίως στην καθημερινότητα που περιλαμβάνει καθιστική ζωή και καθόλου άσκηση) αλλά και διατροφής αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα και οι ορμόνες.

2 Διατροφή απαλλαγμένη από λιπαρά και ζάχαρη καθώς και άφθονη πρόσληψη νερού βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης της κυτταρίτιδας αλλά και στη μείωσή της. Προσπάθησε να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού, προτίμησε τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνες και βιταμίνες, όπως κρέας, ψάρι, ωμούς ξηρούς καρπούς, υδατάνθρακες ολικής άλεσης και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και θα δεις άμεσα αποτελέσματα χωρίς να χάσεις ενέργεια.

3 Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου. Στο γυμναστήριο ζήτησε από τον γυμναστή σου να σου δείξει ασκήσεις που στοχεύουν σε μηρούς και γλουτούς. Εναλλακτικά, ξεκίνησε καθημερινό περπάτημα: διάλεξε μικρές διαδρομές και σταδιακά, από εβδομάδα σε εβδομάδα, πρόσθεσε μεγαλύτερη απόσταση. Προσοχή, ο βηματισμός σου πρέπει να είναι ταχύς για να δεις αποτέλεσμα, το χαλαρό περπάτημα δεν θα σε γυμνάσει. Μπορείς να εναλλάσσεις διαστήματα πιο χαλαρού περίπατου με πιο έντονου βηματισμού, ανάλογα με τις αντοχές σου.

4 Πριν τη γυμναστική μην ξεχνάς ποτέ το ζέσταμα και στο τέλος τις διατάσεις. Εκτός από την ασφάλεια που προσφέρει η διαδικασία αυτή στους μυς σου είναι αποδεδειγμένο ότι αποφέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όσους γυμνάζονται.

5 Καθιέρωσε μια τελετουργία περιποίησης στο σπίτι σου. Πρώτο βήμα είναι πάντα η απολέπιση αφού πιο λεία η επιδερμίδα τόσο λιγότερο φαίνεται η κυτταρίτιδα. Διάλεξε ένα τζελ απολέπισης και άπλωσέ το σε νωπή επιδερμίδα, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά δοκίμασε να κάνεις απολέπιση με μια βούρτσα σώματος, με φυσική τρίχα, σε στεγνό δέρμα. Είναι λίγο επώδυνο αλλά χαρίζει μοναδική λάμψη και λείανση.

6 Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας. Τζελ, κρέμα ή ορός, δεν έχει σημασία αρκεί να μην ξεχνάς τη χρήση του. Τα προϊόντα αυτά έχουν πλέον λεπτές υφές που απορροφούνται εύκολα ώστε να μπορείς να ντυθείς αμέσως.

7 Το μασάζ, με αρκετή πίεση από το κάτω μέρος του ποδιού προς τα επάνω, είναι η κίνηση που κάνει όλη τη διαφορά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μπορείς να το κάνεις με τα χέρια ή, για ακόμη πιο μεγάλη πίεση, με ένα ειδικό αξεσουάρ για μασάζ που βρίσκεις στα φαρμακεία.

8 Εκμεταλλεύσου το διάστημα του ύπνου και άπλωσε ένα προϊόν νύχτας κατά της κυτταρίτιδας. Το βράδυ έχεις περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς με τη φροντίδα του σώματος ενώ και ο ίδιος ο οργανισμός μπαίνει σε έντονη διαδικασία ανάπλασης, άρα τα συστατικά του προϊόντος αποδίδουν καλύτερα.

9 Συνδύασε τη χρήση προϊόντων κυτταρίτιδας με κρέμες σώματος που καταπολεμούν τη χαλάρωση. Συχνά κυτταρίτιδα και χαλάρωση εμφανίζονται μαζί και είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις. Οι κρέμες σύσφιξης αφήνουν το δέρμα ακόμη πιο λείο και υγιές, μειώνοντας έτσι και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

10 Το μαύρισμα καμουφλάρει την κυτταρίτιδα. Σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης μπορείς να χρησιμοποιείς ένα self tan που θα δώσει άμεσα χρώμα στα πόδια σου κάνοντάς τα να δείχνουν πιο σφριγηλά, κρύβοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Read Next

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.