ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η αποτρίχωση είναι επιλογή, όχι υποχρέωση

Όλο και περισσότερες σταρ επιλέγουν να πετάξουν το ξυραφάκι. Ποια είναι τα οφέλη της νέας αυτής τάσης και γιατί να την υιοθετήσεις.

Η αποτρίχωση είναι επιλογή, όχι υποχρέωση

Η αποτρίχωση αποτελεί μέρος της ρουτίνας περιποίησης – κυρίως των γυναικών – εδώ και αιώνες. Ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένη με την έννοια της ομορφιάς και, όταν δεν υπήρχαν οι σύγχρονες ανέσεις, με αυτή της καθαριότητας. Πιθανότατα στην αρχαιότητα να πίστευαν πως η αποτρίχωση -ειδικά στην περιοχή της μασχάλης – να μείωνε την κακοσμία. Σήμερα όμως, γνωρίζουμε πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι καθαρά ζήτημα αισθητικής, δεν παίζει ρόλο στην υγιεινή και τη καθαριότητα της επιδερμίδας. Παρόλα αυτά η αποτριχωμένη επιδερμίδα είναι σύμβολο γυναικείας -κυρίως ξανατονίζουμε – ομορφιάς και, τις τελευταίες δεκαετίες, οι γυναίκες ένιωθαν την ανάγκη – και την πίεση – να αποτριχώνουν το σώμα τους ενώ η σκέψη μια φυσικής μασχάλης σε ένα γυναικείο σώμα είχε συνδεθεί με αίσθημα αποστροφής και αηδίας.

Τελικά όμως, είναι η αποτρίχωση της μασχάλης τόσο απαραίτητη κίνηση;

Αν νιώθεις την ανάγκη και την επιθυμία να αφήσεις τις μασχάλες – ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος σου- αξύριστες τότε πλέον, ίσως δεν δεχτείς τόσο αρνητικά σχόλια. Τον δρόμο άνοιξαν διάσημες σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής που εμφανίστηκαν, ακόμη και στο κόκκινο χαλί, μη έχοντας κάνει αποτρίχωση. Όπως όλα δείχνουν η generation Z θέτει δικούς της κανόνες όσον αφορά στην ομορφιά και τα standards που την διέπουν και είναι ανοιχτή και δεκτική στις προσωπικές επιλογές του κάθε ένα.

Υπάρχουν οφέλη αν σταματήσω την αποτρίχωση;

Ειδικά όσον αφορά στην περιοχή της μασχάλης το ξύρισμα προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Ερεθισμοί, κοκκινίλες ακόμη και μικρές κύστες αλλά και κοψίματα μπορούν να εμφανιστούν στην επιδερμίδα. Επιπλέον, όταν το δέρμα είναι ξυρισμένο και εφαρμόσεις αποσμητικό οποιοδήποτε χημικό συστατικό περιέχει το τελευταίο εισχωρεί πιο βαθιά. Τέλος, αν αθλείσαι συστηματικά τότε η επιδερμίδα που δεν είναι ξυρισμένη αντιστέκεται περισσότερο στους ερεθισμούς που μπορεί να εμφανιστούν λόγω τριβής στην περιοχή.

Τρεις μύθοι που συνδέονται με την αποτρίχωση

1 Μειώνει την κακοσμία – Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμιά σύνδεση ανάμεσα στην τριχοφυϊα και τις σωματικές οσμές ούτε πρόκειται η αποτρίχωση να τις επηρεάσει στο ελάχιστο.

2 Περιορίζει την εφίδρωση – Άλλος ένα μύθος σχετικά με την απτορίχωση αφού είτε έχεις ξυρίσει είτε όχι την περιοχή της μασχάλης η εφίδρωση παραμένει ίδια.

3 Προωθεί την υγιεινή στην περιοχή – Η αποτρίχωση δεν προσφέρει ούτε πιο καθαρή ούτε πιο υγιή επιδερμίδα. Είναι απλά θέμα αισθητικής και οι τρίχες σου δεν συνδέονται ούτε με δερματικές παθήσεις ούτε με έλλειψη καθαριότητας.

Και μην ξεχνάς πως αν αποφασίσεις να πετάξεις το ξυραφάκι δε σημαίνει πως δεν μπορείς να αλλάξεις γνώμη, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να ξαναγυρίσεις στην λεία και αποτριχωμένη σου επιδερμίδα.


Read Next

30 Απρ 2024

Από μακριά ξανθά μαλλιά μέχρι καστανό καρέ: Όλα τα διαφορετικά κουρέματα που έχει δοκιμάσει η Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι φωτογραφίες από το 2010 μέχρι σήμερα που "εξιστορούν" την beauty εξέλιξη της συζύγου του Νικόλαου Γλίξμπουργκ.

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.