ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το μόνο προϊόν που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Τα λάδια προσώπου κάνουν πραγματική διαφορά στα δέρματα που υποφέρουν από ξηρότητα – και όχι μόνο!

Το προϊόν που πρέπει να δοκιμάσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Εδώ και χρόνια έχουμε δοκιμάσει – και αγαπήσει – τα πλούσια λάδια για το σώμα αλλά και τα μαλλιά. Όταν όμως πρόκειται για την επιδερμίδα του προσώπου η επιλογή ενός προϊόντος με υφή λαδιού είναι μάλλον δύσκολη αφού πολλές γυναίκες φοβούνται πως θα είναι πολύ βαρύ για το δέρμα τους. Και ίσως, πριν από λίγα χρόνια, να είχαν δίκιο. Όμως καθώς η τεχνολογία και τα καλλυντικά εξελίσσονται δημιουργούνται καινούρια προϊόντα με διαφορετικές υφές, κατάλληλες για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ανάγκη. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές ενός λαδιού από μια ενυδατική και γιατί να το προτιμήσω (ή να το αποφύγω);

Πως λειτουργεί το λάδι

Το λάδι, σε αντίθεση με την ενυδατική κρέμα, δεν προσφέρει ενυδάτωση και υγρασία αλλά τις συγκρατεί στο εσωτερικό της επιδερμίδας προλαμβάνοντας την αφυδάτωση. Επειδή η δομή ενός λαδιού θυμίζει πολύ αυτή των ελαίων και των λιπαρών που παράγονται φυσικά στην επιδερμίδα απορροφάται εύκολα και γρήγορα από αυτήν. Τα έλαια και τα λιπαρά που παράγει η επιδερμίδα συμβάλλουν στην προστασία και την εξισσορρόπηση του προστατευτικού φραγμού της αλλά συχνά, λόγω των καιρικών συνθηκών ή λάθος πρακτικών περιποίησης, η παραγωγή τους μειώνεται δραματικά και τότε το δέρμα αρχίζει να αφυδατώνεται. Ένα λάδι προσώπου είναι ιδανικό για να εισχωρήσει στην επιδερμίδα και να συγκρατήσει στο εσωτερικό της την απαραίτητη υγρασία ώστε να παραμείνει ελαστική και ενυδατωμένη.

Ποιο λάδι να επιλέξω

Δεν είναι όλα τα λάδια ίδια και αυτό είναι καλό γιατί έτσι μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στην δική σου επιδερμίδα. Εφόσον τα λάδια, όπως εξηγήσαμε, συγκρατούν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας είναι απαραίτητα τόσο για κανονικό όσο και για ξηρό ή λιπαρό τύπο δέρματος αφού όλοι κινδυνεύουν από την αφυδάτωση. Το έλαιο argan είναι γνωστό για την θρεπτική και αντιοξειδωτική του δράση, το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς θρέφει και ενυδατώνει ενώ το έλαιο tea tree έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ιδανικές για τη λιπαρή επιδερμίδα. Αν, τέλος, έχεις δέρμα με τάση ακμής είναι καλό να συμβουλευτείς έναν δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσεις ένα λάδι προσώπου – είτε για καθαρισμό είτε για περιποίηση – γιατί ενδέχεται να μην ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Πώς να το εφαρμόσω

Όπως ήδη εξηγήσαμε το λάδι προσώπου δεν ενυδατώνει αλλά "κλειδώνει” την υγρασία στην επιδερμίδα. Για αυτό και αν έχεις ξηρή επιδερμίδα και θέλεις βαθιά ενυδάτωση το ιδανικό είναι να απλώνεις πρώτα την ενυδατική σου κρέμα και, στη συνέχεια, λίγες σταγόνες λαδιού προσώπου ώστε να δίνεις στην επιδερμίδα την απαραίτητη υγρασία και μετά να την συγκρατείς στο εσωτερικό της με τη βοήθεια του λαδιού. Τέλος, μην αναμειγνύεις ποτέ το λάδι σου με αντηλιακή κρέμα. Οι συνθέσεις των λαδιών είναι τέτοιες που αλλοιώνουν τις αντηλιακές και περιορίζουν την δράση τους. Για αυτό είναι προτιμότερο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, να φοράς το βράδυ το λάδι και το πρωί την αντηλιακή σου και να μην συνδυάζεις τα δύο προϊόντα.

Δες εδώ έξι λάδια προσώπου για διαφορετικό αποτέλεσμα

Read Next

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;