ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αρμονικό προφίλ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ο τρόπος να αποκτήσεις μια ιδανική για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική μύτη

Οι 2 τύποι ρινοπλαστικής και ποια είναι η ιδανική για κάθε πρόσωπο

Προκειμένου μια ρινοπλαστική να είναι επιτυχημένη, το αποτέλεσμα κρίνεται στις γραμμές και τις φωτοσκιάσεις της μύτης επάνω στη ράχη, την κορυφή και τη βάση της. Η μύτη αναλύεται σε αισθητικές μονάδες με την έννοια των γεωμετρικών πολυγώνων, ώστε να αναγνωριστούν τα επιμέρους προβλήματα στην εικόνα της. Η εξειδίκευση του ρινοπλαστικού τον βοηθάει να γνωρίζει ποια ανατομικά στοιχεία αντιστοιχούν στο κάθε πολύγωνο και πώς θα τα τροποποιήσει, καταστρώνοντας έτσι το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο για την κάθε μοναδική περίπτωση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα φυσικό και η μύτη να είναι πλήρως λειτουργική.

Ανατομικά στοιχεία

Η ράχη: Στο ανφάς δύο κοίλες γραμμές εκτείνονται από το έσω άκρο του φρυδιού, περνούν το ριζορρίνιο και εκτείνονται μέχρι τη ρινική κορυφή. Αυτές οι νοητές γραμμές καθορίζουν τη ράχη της μύτης, δημιουργούν άριστες φωτοσκιάσεις και πρέπει να είναι συνεχείς, χωρίς λακκούβες ή ασυμμετρίες. Η χρήση ενός εξειδικευμένου εργαλείου, του πιεζοτόμου, που

δονείται μεταφέροντας ενέργεια υπερήχων, ώστε να σμιλεύσει ή να κόψει τα οστά με τεράστια ακρίβεια και σεβασμό στους παρακείμενους ιστούς, έχει βοηθήσει πολύ στην επίτευξη των σωστών αισθητικών γραμμών των οστών της μύτης.

Τα πλάγια: Οι αισθητικές γραμμές στα πλάγια δημιουργούνται σε συνδυασμό με τα πλάγια άκρα των ρινικών οστών, τους άνω και τους κάτω πλάγιους χόνδρους της μύτης. Η σημασία των πλάγιων σχηματισμών είναι μεγάλη, καθώς προσδίδουν την τριγωνικότητα στη μύτη και την ξεχωρίζουν από το επίπεδο του ζυγωματικού. Επίσης, πρέπει να δένουν και να επικαλύπτονται μεταξύ τους, ώστε να μπορεί το άτομο να αναπνέει ελεύθερα. Οι άσκοπες αφαιρέσεις χόνδρων δημιουργούν στη μύτη βαθουλώματα στα πλάγια τοιχώματα και δυσχεραίνουν την αναπνοή.

Η κορυφή: Η σμίλευση του ακρορρινίου, δηλαδή της κορυφής της μύτης, είναι το πιο απαιτητικό κομμάτι της σύγχρονης ρινοπλαστικής. Η κορυφή δεν επιτρέπεται να είναι ογκώδης και τετράγωνη, ούτε να έχει παραμορφώσεις σαν "παρένθεση" στα πλάγια. Ειδικές τεχνικές συρραφής, που απαιτούν μακροχρόνια εκπαίδευση αλλά και χειρουργική δεινότητα, φέρνουν

τους χόνδρους σε ιδανικό τριγωνικό σχηματισμό, σε κατάλληλο επίπεδο και με κλίση ως προς την υπόλοιπη μύτη, ώστε να δημιουργηθούν οι ιδανικές φυσικές γραμμές του ακρορρινίου. Ο καθορισμός της ρινικής κορυφής έχει τα πιο πολύπλοκα βήματα, καθώς πρόκειται για τρισδιάστατο σχηματισμό με διαφορετική μορφολογία κάθε φορά, που απαιτεί πολλές τεχνικές συρραφής, ώστε να επιτευχθεί ένα άριστο γλυπτικό αποτέλεσμα, αλλά συχνά και τη χρήση λεπτών σχεδιασμένων μοσχευμάτων χόνδρου που ενισχύουν τις αδυναμίες ή τις παράδοξες κυρτότητες των εκάστοτε ρινικών πτερυγιαίων χόνδρων. Γενικά, η ρινοπλαστική είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση που απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση και ταλέντο από πλευράς χειρουργού.

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Κυπραίου, χειρουργό-ΩΡΛ, Diplomat Πλαστικής και

Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου, διευθύντρια Τμήματος Λειτουργικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Ρινός Νοσοκομείου "Μητέρα" - Όμιλος Υγεία

(faceanatomy.gr).

Read Next

08 Μαϊ 2024

Met Gala 2024: H Πάμελα Άντερσον με το πιο φυσικό μακιγιάζ της βραδιάς, έκανε και πάλι την διαφορά

H 56χρονη σταρ άφησε γι΄αυτήν την βραδιά, πίσω το makeup free look της, και αφέθηκε στα έμπειρα χέρια της make-up artist, Pat McGrath.

Περισσότερα από

Ομορφιά

06 Μαϊ 2024

Banana botox: Ποια είναι η φυσική μέθοδος αντιγήρανσης για την οποία μιλούν όλοι στο TikTok;

Μια αντιγηραντική μέθοδος που μπορεί να αντικαταστήσει το μπότοξ - ή και όχι.

05 Μαϊ 2024

Τech Νeck: Τι ξέρουμε για το φαινόμενο που προκαλεί έντονη χαλάρωση σε λαιμό και περίγραμμα προσώπου

Τα δεδομένα και οι λύσεις για το φαινόμενο tech neck, απότοκο του σύγχρονου τρόπου ζωής και της υπερβολικής έκθεσης σε οθόνες.

30 Απρ 2024

Από μακριά ξανθά μαλλιά μέχρι καστανό καρέ: Όλα τα διαφορετικά κουρέματα που έχει δοκιμάσει η Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι φωτογραφίες από το 2010 μέχρι σήμερα που "εξιστορούν" την beauty εξέλιξη της συζύγου του Νικόλαου Γλίξμπουργκ.

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.