ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κόκκινα χείλη: Πως να πετύχετε το πιο γοητευτικό beauty look των Γαλλίδων

Ο απόλυτος οδηγός για το πιο φλογερό αποτέλεσμα.

Αναμφίβολα τα κόκκινα χείλη αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείου του effortless style των αγαπημένων μας Γαλλίδων. Η κομψότητα του αυθεντικού παριζιάνικου beauty look, δικαίως θεωρείται η επιτομή της ομορφιάς, αφού χωρίς υπερβολές και πολλά καλλυντικά γνωρίζουν πως να γοητεύσουν τους άλλους μόνο με μερικές κινήσεις. Βασικός σύμμαχος στην προσπάθειά τους αυτή το κόκκινο κραγιόν, το οποίο χάρη στην διαχρονικότητά του ξεχωρίζει μεταξύ των trends που αναδύονται κατά καιρούς στα catwalks.

Άλλωστε, ως σύμβολο θηλυκότητας, δύναμης αλλά και επανάστασης, τα κόκκινα χείλη δεν έλειψαν σχεδόν ποτέ από το γυναικείο μακιγιάζ, με εμβληματικές προσωπικότητες της ιστορίας να χρησιμοποιούν το εν λόγω μέσο δηλώνοντας υπεροχή. Με τα french girls να γνωρίζουν καλά την πολυδιάστατη σημασία του κόκκινου κραγιόν, υιοθετούν το τελευταίο αβίαστα κομψά στα καθημερινά looks τους, ακόμα και όταν πρόκειται για μια πρωινή εμφάνιση με cozy πλεκτό πουλόβερ και vintage τζιν. Για να πετύχουν, ωστόσο, το απόλυτο φλογερό αποτέλεσμα ακολουθούν πιστά μια κομβική ιεροτελεστία ομορφιάς τριών απλών βημάτων:

Προετοιμασία

Πριν ακόμα εμφανιστεί στο προσκήνιο η σκέψη για το ποιο κόκκινο κραγιόν να επιλέξετε, η προετοιμασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την εφαρμογή οποιουδήποτε κραγιόν είναι καίριας σημασίας ώστε να πετύχετε ένα άκρως καλαίσθητο φινίρισμα. Ουσιαστικά, αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι απλώς μια απολέπιση. Χρησιμοποιείστε ένα απαλό απολεπιστικό χειλιών, με φυσική σύνθεση, για να αφαιρέσετε νεκρά κύτταρα και μικρά ξεφλουδίσματα, φροντίζοντας πάντα να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Αμέσως τα χείλη σας θα γίνουν πιο απαλά και ζουμερά. Μην παραλείψετε να τα ενυδατώσετε μετά την απολέπιση, προκειμένου να διατηρηθεί ακέραια η λεία υφή τους, αλλά και να αποτρέψετε την δημιουργία γραμμών και αυλακώσεων όταν εφαρμόσετε το κραγιόν.

Χρώμα

Το κόκκινο χρώμα αν και κλασσικό διαθέτει πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις, που ταιριάζουν καλύτερα στην καθεμιά μας τόσο ανάλογα της προσωπικής μας προτίμησης, όσο και ανάλογα με τον υποτόνο της επιδερμίδας μας. Για παράδειγμα, οι ψυχρότεροι τόνοι επιτρέπουν την επιλογή μιας κατακόκκινης απόχρωσης, όπως εκείνη του κερασιού, ενώ οι θερμές και ηλιοκαμένες επιδερμίδες ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ζωηρό κόκκινο με πορτοκαλί βάση.

Εφαρμογή

Η διαφορά κρύβεται σαφώς στις λεπτομέρειες και τα french girls λατρεύουν να δίνουν προσοχή σε ό,τι πραγματικά αξίζει, όπως τα καλοσχηματισμένα χείλη. Αφού επιλέξετε την ιδανική για το beauty look σας απόχρωση, ξεκινήστε την εφαρμογή από το κάτω χείλος και με μια συνεχόμενη κίνηση φτάστε από την μια άκρη στην άλλη. Δημιουργήστε ένα κομψό περίγραμμα και γεμίστε στο τέλος με προσοχή. Χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα σας ταμπονάρετε το χρώμα για να μαλακώσετε την ένταση του. Με ένα χαρτομάντιλο διορθώστε τυχόν λάθη, χωρίς να προκαλέσετε ερεθισμό στο δέρμα σας.

Είστε έτοιμη!

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Aμάλ Κλούνει: 3 αλλαγές στην εμφάνισή της που την έκαναν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Οι μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το μακιγιάζ της που έκαναν μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα από

Ομορφιά

26 Απρ 2024

Ραγάδες, κηλίδες ή ατέλειες από τον ήλιο; Με αυτά τα bodycare προϊόντα θα έχεις την πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να δοκιμάσεις αν θες να χαρίσεις άφθονη λάμψη στο σώμα σου.

26 Απρ 2024

Ευαίσθητη, αντιδραστική επιδερμίδα: Το θαυματουργό σέρουμ που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο ορός προσώπου που δρα στοχευμένα κατά της ερυθρότητας και διάφορων ερεθισμών που παρουσιάζει συχνά η επιδερμίδα.

26 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα ρουζ που κολακεύουν περισσότερο τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και νεανικό.

25 Απρ 2024

Από το lifting της Τζέιν Φόντα μέχρι την κρυολιπόλυση της Λίντα Εβαντζελίστα: Οι celebrities που μετανιώνουν για τα "τσιμπήματα" αιώνιας νεότητας

Απόλυτα εναρμονισμένες με την ηλικία τους και την φιλοσοφία της αληθινής ομορφιάς μιλούν για τις αισθητικές επεμβάσεις που έχουν μετανιώσει.

23 Απρ 2024

Nail Trends SS24: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν

Τι προτείνουν οι κορυφαίοι σχεδιαστές;

23 Απρ 2024
23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;