ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στέφανος Κορκολής: "Μετά τον καρκίνο πέταξα από τη ζωή μου οτιδήποτε τοξικό"

Ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για την περιπέτεια υγείας του, τις αλλαγές που έκανε στη ζωή του και την επιλογή να είσαι ελεύθερος άνθρωπος.

Στέφανος Κορκολής NDP

Ο Στέφανος Κορκολής παραχώρησε συνέντευξη μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη στην εκπομπή "Τετ-α-Τετ" με τον Τάσο Τρύφωνος στην κυπριακή τηλεόραση.


Μίλησε λοιπόν με θάρρος για την ασθένεια του καρκίνου που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. "Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω και ακόμα το παλεύω. Κάνω θεραπείες κατά καιρούς και όσο ο καιρός περνάει και δεν έχεις συμπτώματα, τόσο καλύτερα. Κοντεύω τα δέκα χρόνια τώρα. Πάντα έχεις την αίσθηση ότι δεν θα συμβεί σε εσένα και γω ανήκω επίσης στην κατηγορία πολλών που δεν δίνουμε σημασία σε ένα σύμπτωμα, το περνάμε στο ντούκου και δεν πάμε στον γιατρό".

Ο συνθέτης είναι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν να πάνε στον γιατρό όταν νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά, γιατί φοβούνται. "Δεν πάω στον γιατρό για ένα σύμπτωμα, εγώ τουλάχιστον, γιατί φοβάμαι μην μου πει ότι έχω κάτι. Είναι αυτό το περίεργο δηλαδή συναίσθημα που έχει ενώ μπορεί να πας στον γιατρό, να σου βρει κάτι στην αρχή του, να στο τελειώσει και να γλιτώσεις από πολλά βάσανα. Στη δική μου περίπτωση, όταν το έμαθα, το έμαθα πάρα πολύ άγαρμπα. Ο δικός μου γιατρός δεν θα σου ωραιοποιήσει τίποτα, θα σου πει ακριβώς τα πράγματα και καλά κάνει. Έχω ξαναπεί ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, αλλάζει όλη η ζωή σου, αλλάζει το σύμπαν. Αφού έκανα την πρώτη επέμβαση, που είχε πολύ πόνο και τις πρώτες μου χημειοθεραπείες, μετά άρχισα να βλέπω πολύ διαφορετικά τα πράγματα".

Ωστόσο, κάθε ασθένεια που χτυπά την πόρτα, έχει πολλά να σου διδάξει και κυρίως το πώς πρέπει να ζεις τη ζωή σου και να φροντίζεις τον εαυτό του. Έτσι, και ο Στέφανος Κορκολής προέβη σε μεγάλες αλλαγές. "Οτιδήποτε ήταν τοξικό γύρω μου, οτιδήποτε, το πέταξα. Το τσιγάρο, ας πούμε, που ήταν και η αιτία της αρρώστιας μου. 100%. Άνθρωποι, καταστάσεις, δουλειά. Δηλαδή οτιδήποτε ένιωθα ότι μου δημιουργεί άγχος, στρες και όλα αυτά… γεια σας! Για πάντα".

Η νέα του πορεία, η ορχηστρική μουσική δεν είναι σπαρμένη με ρόδα. Είναι όμως μια απόφαση ζωής που τον γεμίζει και αυτό είναι ανεκτίμητο. "Πήρα την απόφαση μόνος μου και είπα δεν το θέλω πια αυτό. Βρήκα τον εαυτό μου στην ορχηστρική μουσική. Δεν με ενδιέφερε το οικονομικό κομμάτι. Δεν ήμουν ποτέ κάτω από το θέμα χρήματα".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

11 Μαϊ 2024

Ιστορικό γεργονός: Η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας χειροτονήθηκε στην Ζιμπάμπουε

Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη

11 Μαϊ 2024

Μπρίτζετ Τζόουνς: Ανύπαντρη, παντρεμένη ή χήρα πάντα θα είναι το κορίτσι της καρδιάς μας

Η Ρενέ Ζελβέγκερ- Μπρίτζετ Τζόουνς επιστρέφει ως χήρα πια, και περιπλανιέται στους δρόμους του Λονδίνου.

Περισσότερα από

News

11 Μαϊ 2024

Επιτέλους η σειρά "The Bear" επιστρέφει στη μικρή οθόνη

Η σειρά που έχει σαρώσει τα βραβεία και έχει κάνει σέξι τους σεφ επιστρέφει!

11 Μαϊ 2024

Η επίδειξη της συλλογής Cruise 2025 του Gucci θα πραγματοποιηθεί στην Tate Modern του Λονδίνου

Το 1897, ο Γκούτσι εργάστηκε ως αχθοφόρος στο ξενοδοχείο The Savoy στο Λονδίνο!

11 Μαϊ 2024

Cine Paris: Το αγαπημένο μας σινεμά, ένα στολίδι για την πόλη επιστρέφει για να μας ταξιδέψει κινηματογραφικά

Μετά από 4 χρόνια που παρέμεινε κλειστό, το εμβληματικό Cine Paris επιστρέφει ανανεωμένο, έναν αιώνα μετά το ξεκίνημά του, υπό την επιμέλεια της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Τι δήλωσαν η μαμά και ο αδερφός της Μαρίνα Σάττι που δεν έχουν φύγει από το πλευρό της

Είναι οι δικοί της φύλακες- άγγελοι που βρίσκονται στο Μάλμε για να τη στηρίξουν.

10 Μαϊ 2024

Έλενα Παπαρίζου: Γιατί θα είναι πάντα το " Number One" στην καρδιά μας

Η αποθέωση της με το Number One 19 χρόνια μετά δεν είναι τυχαία! Δεν χρειάζεται καν μια κεντημένη φόρμα με 700.000 κρύσταλλα. Είναι μια σταρ "ΩΠΑ".

10 Μαϊ 2024

Νίκος Γαλανός: "Δεν θα έλεγα ποτέ ότι είχα αρραβωνιαστεί με την Κάτια Δανδουλάκη αν δεν το έκανε η ίδια"

Ο 79χρονος σεμνός ζεν πρεμιέ Νίκος Γαλανός-το αγόρι που έκανε τα κορίτσια να λιώνουν- μιλάει για το πόσο δεν τον απασχολούσε να ασχολούνται με την ιδιωτική του ζωή.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Slimane της Γαλλίας, τη Φωνή που έχουμε όλοι και όλες ερωτευτεί

Δύο μέτρα από το μικρόφωνο τραγούδησε χτες το "Mon Amour" ο Slimane, ο οποίος καθήλωσε με την ερμηνεία του το στάδιο. Εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για εκείνον.

10 Μαϊ 2024

Νεκρός ο παχύτερος άνδρας της Βρετανίας - Δείτε πόσα κιλά ζύγιζε

Πριν προλάβει να κλείσει τα 34 του χρόνια ο, Τζέισον Χόλτον "έφυγε" από τη ζωή.

10 Μαϊ 2024

Η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνει μαμά και το ανακοίνωσε με μια φωτογραφία

Το ζευγάρι Bieber πλέει σε πελάγη ευτυχίας, αφού σε λίγο καιρό θα γίνουν γονείς στο πρώτο τους παιδί.